ASZALT EPRES BONBONNAL A ROSSZ IDŐ ELLEN

ASZALT EPRES BONBONNAL A ROSSZ IDŐ ELLEN

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálam az édesség az abszolút megoldás az időjárás okozta mélabú ellen – úgyhogy a napokban megálmodtam egy őszi bonbonkreációt is.


A nyíregyházi kisebb-nagyobb áruházak legtöbbjében elérhetőek annak a négy összetevős bonbonnak az alapanyagai, amit egy borongós délután kísérleteztem ki – és ami anyukám kedvence lett. Mivel ez egy gyümölcsös kreáció, bevallom, nem lettünk túl jóban, én megmaradtam a pillecukros változatnál, amiről bővebben ITT olvashattok.

 

 

 

Az aszalt epres bonbon készítéséhez a szilikonformán túl szükségünk lesz mogyorókrémes csokoládéra, kakaóporra, tejszínre és aszalt eperre. Miután óvatosan, sűrűn keverve felolvasztjuk a mogyorókrémes csokit némi kakaóporral és tejszínnel, már csak annyi dolgunk van, hogy kikenjük a szilikonformák oldalait és tetejét, majd hagyjuk néhány percig megszilárdulni. Ezután jöhet a felkockázott aszalt eper – tetszés szerint egy kis keksszel, esetleg marcipánnal – majd mindezt leöntjük a megmaradt felolvasztott masszánkkal, és betesszük a hűtőbe egy órára, és kész is!

 

Ha Ti is kedvet kaptatok a házi csokicsodák készítéséhez, hajrá – és ne felejtsétek el lefotózni őket, és elküldeni Nekünk!   

 

Szöveg és fotók: Farkas Fanni

#kapcsolódó

VÁLOGATÓS BISZTRÓ – AZ EGÉSZSÉGES ÍNYENCEKNEK

VÁLOGATÓS BISZTRÓ – AZ EGÉSZSÉGES ÍNYENCEKNEK

A Válogatós Bisztró könnyű, változatos, és ami a legfontosabb, egészséges ételeket...

A TISZA-PART GYÖNGYSZEME

A TISZA-PART GYÖNGYSZEME

Hátizsákkal a megyében rovatunk késő ősszel látogatott el a festői szépségű...