GITÁREST A ZRÍNYI KOLIJÁBAN

GITÁREST A ZRÍNYI KOLIJÁBAN

A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium Tiszavasvári úti kolijában lassan hagyománnyá válik a Művészek a könyvtárban rendezvénysorozat – mely most rendhagyó módon a társalgóban került megrendezésre.

Az irodalom után a zene került terítékre, mégpedig egy gitárest keretében. A koli vendége Tokárszky Máté (19) volt, aki a Vikár Sándor Zeneiskolában kezdte meg zenei tanulmányait, majd útját a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában Czakó Erika egyengette tovább.

 

JAPÁN MESTERHANGSZERÉT SEM HAGYTA OTTHON

 

A fiatal tehetség felkeltette a kollégisták figyelmét, közel ötven fiatal gyűlt össze a társalgóban. – Máténak nagyon összeszedett, pontos játéka volt. Annak ellenére, hogy kérte ne művészként csak művészpalántaként mutassam be igazi gitárművész benyomását keltette. Nagyon tehetséges és nagyon komoly srác – árulta el a rendezvény egyik szervezője, Suller Zoltán. Az est vendége az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítványtól kapott Sakurai-Kohno japán mesterhangszerével érkezett, így valóban egyedülálló élményben volt része a hallgatóságnak, akikhez Máténak sikerült közelebb hoznia a komolyzenét.

 

Farkas Fanni

Fotók: Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

#kapcsolódó

NEM BÍROD A V-NAPOT? KATT IDE!

NEM BÍROD A V-NAPOT? KATT IDE!

Nem felejtettük el azokat az olvasóinkat sem, akik nem kifejezetten rajonganak...

Szeptembertől már az új tantervek szerint tanítanak az iskolákban

Szeptembertől már az új tantervek szerint...

Szeptembertől már az új tantervek szerint tanítanak az iskolákban