TÖRPEVÍZILÓ SZÜLETETT

TÖRPEVÍZILÓ SZÜLETETT

Újabb zoológiai szenzáció a Nyíregyházi Állatparkban! Április második hetében világra jött a szabolcsi megyeszékhely törpevíziló bébije, Broutille, a tizennyolc éves anyaállat utódjaként. Igazi különlegesség a bébi, hiszen a tavalyi évben mindössze tizenkilenc egyed született a világ különböző állatkertjeiben.

– A Nyíregyházi Állatparkban harmadik alkalommal születik ilyen faj, 2011-ben látott napvilágot a bébi víziló nővére, majd 2015-ben egy másik testvére, aki az akkori feljegyzések alapján naponta negyed kilogrammal gyarapodott, így ennél az utódnál is hasonló értékeket várunk majd – osztotta meg a park közösségi oldalán a részleteket.


Azt is megtudtuk, hogy az anyaállat nagyon gondoskodó, naponta négy-öt alkalommal szoptatja kicsinyét, aki 190 napi vemhesség után jött világra. A kicsi súlya máris több mint tíz kilogramm, négy hónapos korára pedig már teljesen átáll a szénából, zöldség-, és gyümölcsfélékből álló szilárd táplálékára. Mivel napjainkban mindössze kétezer egyed él a természetben, az Európai Állatkertek és Akvárium Szövetsége tenyészprogram keretében szaporítja őket, melyhez a Nyíregyházi Állatpark 2006-ban csatlakozott. Jelenleg a Dániából érkezett apa, a francia anya, és a két hetes utód él a parkban, akinek az első orvosi vizsgálat után a neme is kiderült – egy bikát köszönhetünk a csapatban.

 

Farkas Fanni

Fotók: Nyíregyházi Állatpark

#kapcsolódó

Boldog első szülinapot Manó!

Boldog első szülinapot Manó!

Ma egy éves a Nyíregyházi Állatpark sörényes hangyász tenyészpárjának az első...