ÉRKEZNEK A TANKÖNYVEK

 ÉRKEZNEK A TANKÖNYVEK

Szeptembertől már több mint egymillió diák ingyen kapja a tankönyveket. Az általános iskolások mellett a középiskola első évfolyamát megkezdőknek, illetve szüleiknek sem kell már fizetniük. Így a diákok 85%-a térítésmentesen juthat tankönyvekhez. Nyíregyházán már tart a tankönyvelosztás, több mint 222 ezer könyv kerül a városba.

MÁR TÖBB ISKOLÁBAN PAKOLJÁK A KÖNYVEKET

 

A Zrínyi Ilona Gimnáziumba is megérkeztek a tankönyvek. Az oktatási intézmény jogelődjét, a város első leánygimnáziumát 1917-ben alapították. Így az iskola szeptemberben kezdi meg 100. tanévét, összesen 625 diákkal. A nebulók tankönyveit a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. szállította, a könyvekkel teli raklapokat a tornateremben rakták le – ott pedig a könyvtárosok koordinálták a tankönyvcsomagok elhelyezését. A Zrínyibe több mint hatezer darab tankönyv érkezett 7,8 millió forint értékben. Ezeket kapják meg augusztus végén, szeptember elején a diákok.


SOKAN INGYEN KAPJÁK A KÖNYVEKET

 

Huszárné Kádár Ibolya, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium igazgatója elmondta, újdonság ebben a tanévben, hogy a kilencedikesek is ingyen kapják a tankönyvet, tehát már nemcsak a normatív támogatás létezik a középiskolában. A Zrínyiben még inkább speciális a helyzet, hiszen a nyelvi előkészítő osztályok és az Arany János Tehetséggondozós osztály miatt nagyobb a kilencedikesek aránya, mint más iskolákban. – A Zrínyiben így 212 gyermek kapja majd térítésmentesen a tankönyvet, és efölött van a normatív kedvezményben részesülők száma – tette hozzá az igazgató.

 

ÖSSZESEN 222 EZER NYÍREGYHÁZI TANKÖNYV

 

Szeptembertől már több mint egymillió diák kapja ingyen a tankönyveket, hiszen az általános iskolások mellett a középiskola első évfolyamát megkezdőknek, illetve szüleiknek sem kell fizetniük. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint 53 ezer diák kap térítésmentesen tankönyvet. Hozzájuk mintegy 685 ezer tankönyvet juttatnak el. A felsőbb évfolyamokon egyéb támogatásból, illetve rászorultsági alapon több mint 7100 diák kap közel 42 ezer ingyenes tankönyvet. Nyíregyháza 45 iskolája összesen több mint 222 ezer könyvet kap a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-től; az intézmények mintegy felébe már kiszállították a könyveket.


Dér Vivien



#kapcsolódó

Keresztféléves képzések a Nyíregyházi Egyetemen - csak diplomásoknak!

Keresztféléves képzések a Nyíregyházi...

Szociálpedagógia mesterképzési szakot hirdet a Nyíregyházi Egyetem nappali...

Az NYTV-n látható lesz a Szpari meccs - Vasárnap megmutatjuk az ETO elleni találkozót

Az NYTV-n látható lesz a Szpari meccs...

Az NYTV-n látható lesz a Szpari meccs - Vasárnap megmutatjuk az ETO elleni...