FLASHMOB A KOSSUTH TÉREN-EZT MEG KELL NÉZNED

FLASHMOB A KOSSUTH TÉREN-EZT MEG KELL NÉZNED

Elképesztő hangulatú flashmobtól volt hangos Nyíregyháza főtere augusztus első hétvégéjén. A Hit Gyülekezetének buzgó fiataljai hihetetlen atmoszférát teremtettek ifjúsági táboruk záróestjén.

Pörgős zene, kreatív alakzatok, látványos táncelemek – így jellemezhető röviden a Hit Gyülekezetének attraktív előadása, melynek a Kossuth tér szolgált helyszíneként. A meglepetés erejével ható produkció a nyári ifjúsági tábor zárásaként került megrendezésre. – Nagyon sok városból, különféle kulturális háttérrel rendelkező fiatalok gyűlnek össze az ifjúsági táborok alkalmával, ugyanattól a céltól vezérelve; tehát, hogy ezen a héten bibliai témájú előadásokat hallgassanak, illetve különböző szellemi és spirituális témájú programokon keresztül találkozzanak Istennel. Ez egy keresztény tábor, szellemi világnézeten alapuló rendezvény. A fiatalok számára a legnagyobb érték, és az életüket legpozitívabban befolyásoló tényező az, amikor találkoznak Istennel. Ezt próbálják segíteni különböző programokon és előadásokon keresztül az előadók – árulta el a tábor és flashmob szervezésében egyaránt résztvevő Pajor Ábrahám, akinek nem csak külsőségekben hanem lényegi dolgokban változtatta meg az életét a hit, ezt a változást pedig szeretné megosztani minél több fiatallal.


A tábornak Debrecen városa adott otthont, számos sport- és szabadidős programban vehetett részt a nyolcszáz fős társaság, a térség turisztikai látványosságait is megtekintették, zárásként pedig egy flashmobbal készültek, melyet a debreceni Kossuth tér után Nyíregyházán is előadtak. – A fiatalok nagyon élvezték a rendezvényt, egyedülálló volt számukra, hogy emblematikus helyeken kifejezhetik a világnézetüket, és az Istennel való kapcsolatukból származó örömüket a táncban – mondta el Pajor Ábrahám, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy megtalálják a megfelelő kommunikációs csatornát a fiatalok felé.



Talán ezért is szerencsés, hogy egymás mellé csapódott Füzér Norbert ifjúsági lelkésszel, akivel megalapították az EMLP rapduót. – Csinálunk egy underground rapzenét, ami viszonylag szélesebb közeget elér, játsszák a rádiók, illetve televíziós sorozatokban is szóltak már számaink. Sokan felkeresnek minket a dalszövegekkel kapcsolatban, hiszen a mi világnézetünket közvetítjük általa. Mindennapi problémákat helyezünk a középpontba és a válaszokat is megfogalmazzuk. Mindenki számára érthető, kortárs nyelvezetet használunk, és úgy látjuk, ez valóban tetszik a fiataloknak. Nyíregyházáról, Debrecenből, Budapestről és az ország megannyi városából hallgatnak minket, sokszor szervezünk találkozókat is, ahol az aktuális problémákról, élethelyzetekről beszélgetünk. Nekünk nem csak az evangélium terjesztése a fontos, hanem mivel szeretjük az országot, az embereket, annak is örülünk, ha egy-egy szöveg betalál, és úgy érzi a hallgató, hogy valaki megérti Őt, és ezáltal átlendítjük a pillanati nehézségein – mesélte Füzér Norbert.

Farkas Fanni



#kapcsolódó

Ilyen feltételekkel kaphatjátok vissza a nyelvvizsga díját

Ilyen feltételekkel kaphatjátok vissza...

Ilyen feltételekkel kaphatjátok vissza a nyelvvizsga díját

Tippek írószer vásárláshoz

Tippek írószer vásárláshoz

Milyen iskolatáskát, ceruzát, tollat, ollót érdemes venni? Tippek tanszer vásárláshoz...