Újra Zrínyi Akadémia

Újra Zrínyi Akadémia

Tisztelettel meghívjuk a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium fennállásának 100. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat keretein belül a Zrínyis Akadémia következő előadására.

Az esemény helye: A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium nagyelőadója. Bejárat a kollégium felől.

Az esemény időpontja: 2017. október 25. 13 óra

Meghívott vendég: Koncz Teréz, film-és televíziórendező

 

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium a 2017/18-as tanévben ünnepli  fennállásának századik évfordulóját. Az oktatási intézmény egész tanévben tartó programsorozattal kíván tisztelegni az évforduló előtt. Ennek keretein belül 2017. október 26-án díszünnepséget rendezünk, de mellette a Zrínyis Akadémia ingyenes és nyilvános előadásaira is várjuk az érdeklődőket.


Ezekre az ismeretterjesztő előadásokra olyan szakembereket hívtunk meg, akik eddig elért eredményeikkel gyarapítani tudják tanulóink tudását, életútjukkal pedig példaként állhatnak a diákok előtt. Vendégünk lesz többek között dr. Pethő József, aki Nyíregyházáról mesél Krúdy „szemével”, Dr. Valuch Tibor, aki a XX. század hétköznapjaiba röpíti vissza a hallgatóságot.


Dr. Szép Tibor a hosszútávon vonuló madarakról tart előadást és érdekességként megosztja annak a kísérletnek az eredményeit, amelyben adatrögzítőt helyeztetek a madarak testére annak érdekében, hogy a tudósok megvizsgálhassák, merre járnak, és milyen sebességgel repülnek ezek a madarak.


Mádi Zoltán érdekes pénzügyi témával, Dr. Gődény György pedig testépítéssel összefüggő ismeretterjesztő előadással várja az érdeklődőket. (A Zrínyis Akadémia meghívott előadóinak teljes listája megtalálható az iskola honlapján, a zrinyinyh.hu oldalon.) 


 A díszünnepség és az előadások mellett a 2017/18-as tanévben kiállásokkal, koncertekkel, emléktúrával és jubileumi gálaműsorral is kifejezzük tiszteletünket az intézmény előtt, amely egy évszázada oktatja és neveli a diákokat. 

#kapcsolódó

Ez vár ma a VIDOR Fesztiválon!

Ez vár ma a VIDOR Fesztiválon!

Részletekért kattints ide!

MADARASSY 70

MADARASSY 70

Madarassy György Tamás festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás október 19-én...