ÚJABB JÁTSZÓTÉR ÚJULT MEG

ÚJABB JÁTSZÓTÉR ÚJULT MEG

Átalakították és bővítették a Dohány utcai játszóteret. A korábbi játékvárat elbontották és helyére egy négytornyú, többfunkciós játékot építettek. Mászóháló, alagút és két csőcsúszda is várja a gyerekeket, a játszóteret pedig gumi ütéscsillapító burkolat teszi biztonságosabbá. A fejlesztés nettó 10,2 millió forint értékű.

A gyerekek is megköszönték

Az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai táncos-zenés műsorral köszönték meg a Dohány utcai játszótér felújítását. Ballai Laura diák azt mondta, ők a környéken laknak és nagyon szereti a felújított játszóteret. Általában hintázik, de nagyon örül annak, hogy végre van egy kosárlabdapalánk is.

Átalakították és bővítették

A Dohány utcai fejlesztés már tavaly elkezdődött – mondta Jeszenszki András. Az önkormányzati képviselő azt mondta az átadóünnepségen: először kondiparkot alakítottak ki, valamint növelték a hinták számát a játszótéren. Most pedig – az itt lakók nagy örömére – befejeződött a játszótér felújítása, bővítése.



A gyerekekért...

Sok fejlesztés, beruházás azért valósul meg Nyíregyházán, hogy a gyerekek egészségesen fejlődhessenek – erről már a város polgármestere szólt. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, jövő tavasszal a bölcsőde-, óvoda- és iskolafelújítások elkezdődnek. Ezen kívül nagyon fontos a mozgás; a Dohány utcai játszótér már a 29. új játszótér, amit az elmúlt 4 év alatt építettek, nagyon sokat pedig felújítottak a városban. Sok játszótérnél, többek között a Dohány utcainál is van kondipark, hiszen arra is törekszik a város, hogy a szülők, nagyszülők a gyerekekkel együtt tudjanak játszani, mozogni – tette hozzá a polgármester.


Színes, modern játékok

A korábbi játékvárat elbontották és helyére egy négytornyú, többfunkciós játékot építettek. Mászófal, mászóháló, láncos átjáró, alagút és két csőcsúszda is várja a gyerekeket - a játszóteret pedig gumi ütéscsillapító burkolat teszi biztonságosabbá. Ignéczi Csabáné, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a fejlesztés nettó 10,2 millió forint értékű. A modern játékok mellett pedig új padokat és hulladékszelencéket is kihelyeztek, ezzel is próbálják a gyerekeket a környezettudatosságra nevelni.



Lufik szálltak

A Dohány utcai játszóteret nem szalagátvágással, hanem héliumos lufik elengedésével avatták fel. Az eseményen elhangzott, hamarosan a kertvárosi Kőris utcai játszótér is megújul.

Dér Vivien

#kapcsolódó

Aki kérdez az irányít - az igaz szavak alakító ereje

Aki kérdez az irányít - az igaz szavak...

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye

Nem vettek fel a főiskolára, egyetemre? Ne aggódj! Tanulj szakmát!

Nem vettek fel a főiskolára, egyetemre?...

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum vár! Részletekért kattints ide!