Félsz a repüléstől? Ezeket próbáld ki!

Félsz a repüléstől? Ezeket próbáld ki!

A repülésiszonyosok nem képesek a racionális gondolkodásra. Ha meghallják azt a szót, hogy repülés, pánik félelem fogja el őket. Éppen ezért közülük sokan még csak ki sem próbálták a repülést, és feltett szándékuk, hogy soha nem is ülnek majd gépmadárra. Pedig félelemre semmi ok…

Tudtad, hogy a a statisztikák szerint igenis a repülés a legbiztonságosabb utazási forma? A számok nem hazudnak…hiszen ez a hatalmas madár még az egyik hajtómű leállása esetén is képes biztonságos helyre eljutni. A pilóták ráadásul képesek vakon letenni a gépet, azaz abban az esetben is, ha abszolút zéró a látótávolság. A villám sem árthat a gépmadárnak, így viharban is biztonságos.

  1. Ismerkedj meg a repülőgéppel!

Ha felfedezed, hogyan működik a repülőgép, milyen a felépítése, a teljesítménye, már nem fogsz aggódni. Amikor már fenn ülsz a gépen, tudatosítsd magadban, hogy talaj van a lábad alatt, széken ülsz, és teljesen biztonságban vagy.

 

  1. Tiltott szerek helyett speckós légzés

Az alkohol és a nyugtatók nem oldják meg a problémát, ezért jobban jársz, ha nem így próbálsz meg úrrá lenni a rettegésen.

 

  1. Figyelemelterelő hadművelet

Olvass, hallgass zenét, meditálj, beszélgess, vagy érkezz álmosan, és aludd át az utat.

 

  1. Vesd be az imaginális expozíciót

Szoktasd hozzá az agyad a repüléshez azzal, hogy újra és újra elképzeled a repülés egyes fázisait a készülődéstől, a reptérre való kiutazástól kezdve, a felszálláson át egészen az utazásig és a leszállásig. Minél többször átgondolod, annál pozitívabban fog rád hatni az élmény.

 

  1. Válaszd helyette a relaxációs légzéstechnikát:

4 ütemig lélegezz be, majd négy ütemig ki. Meglátod, hamarosan édes nyugalom száll rád.

 

  1. Játszd ki a turbulenciát!

Eljutottál odáig, hogy repülőgépre szállsz? Örülünk neki. Ha esetleg szenvednél a turbulenciától, próbáld meg elképzelni, hogy épp egy hullámvasúton ülsz, így már nem is lesz olyan félelmetes az út. Sőt, meglehet, hogy még élvezni is fogod.

#kapcsolódó

Mozdulj ki húsvétkor!

Mozdulj ki húsvétkor!

Ha nyíregyháziként húsvétkor a szabadban szeretnénk kikapcsolódni, érdemes...

Mi a különbség a Pepsi és a Coca-Cola között?

Mi a különbség a Pepsi és a Coca-Cola...

A Pepsi például több cukrot, kalóriát és koffeint tartalmaz, viszont a Coca-Colában...