Szombaton központi felvételi!

Szombaton központi felvételi!

A központi írásbeli felvételit minden középiskolában 2018. január 20-án tartják, délelőtt 10 órától. A feladatsorokat négy- vagy öt-, illetve a hat- vagy nyolcosztályos középiskolákba jelentkezőknek kell megírniuk matematikából és magyarból. A jelentkezéseket 2017. december 8-ig kellett elküldeni.

A központi írásbeli felvételit minden középiskolában 2018. január 20-án tartják, délelőtt 10 órától. A feladatsorokat négy- vagy öt-, illetve a hat- vagy nyolcosztályos középiskolákba jelentkezőknek kell megírniuk matematikából és magyarból. A tanulóknak 2017. december 8-ig kellett benyújtaniuk a jelentkezésüket a központi írásbeli felvételi vizsgára, közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe. A magyar nyelvből és matematikából készített központi feladatsorok kitöltésére 2X45 perc áll a diákok rendelkezésére.

A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet biztosítanak.

Az írásbeli vizsgán a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez vonalzón, körzőn, szögmérőn kívül más segédeszköz, például számológép nem vehető igénybe. A Zrínyi Ilona Gimnáziumba is várják a felvételizőket. 134 helyet hirdetett meg az iskola, így 4 osztályt indítanak.

Tavaly közel négyszeres volt a túljelentkezés.

Ezen a hétvégén központi írásbeli felvételit tartunk a nyolcadik osztályosok számára. A fenntartó engedélyével 134 helyet hirdettünk meg, tehát négy kilencedik osztályunk fog indulni és ide várjuk a nyolcadikosokat. Különlegessége még a zrínyis felvételinek, hogy az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők meg kell, hogy írják a központi felvételit, de ezen túl egy egész hétvégén át tartó felvételit is tartunk a számukra, ami a Debreceni Egyetem Pszichológiai Tanszéke által kidolgozott nagyon komoly személyiségi tesztek kitöltéséből áll.

– mondta el Huszárné Kádár Ibolya a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményvezetője.

A tanulók a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt: diákigazolványt, személyi igazolványt esetleg útlevelet vigyenek magukkal. Fontos, hogy nem minden középiskola teszi kötelezővé a középiskolai felvételit a jelentkezők számára, sok intézmény csupán az általános iskolai eredmények alapján rangsorolja a diákokat. A pótló írásbeli vizsgát 2018. január 25-én 14 órától tartják, de ezen csak azok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.


fotó:internet

#kapcsolódó

Ezer fölé emelkedett a halottak száma Franciaországban

Ezer fölé emelkedett a halottak száma...

Ezer fölé emelkedett a halottak száma Franciaországban

Fertőtlenítik Nyíregyháza minden közterületi játszóterét és a kondiparkokat is!Videó!

Fertőtlenítik Nyíregyháza minden közterületi...

Fertőtlenítik Nyíregyháza minden közterületi játszóterét és a kondiparkokat...