Krúdy Feszt! Videóval!

Krúdy Feszt! Videóval!

Nyolcadik alkalommal tartottak tavaszcsalogató családi napot a Krúdy Gyula Gimnáziumban. A rendezvényen régi és jelenlegi diákok, illetve szüleik vettek részt. Egész délelőtt a színes programok és különleges ételek várták a résztvevőket. Az ételek értékesítéséből befolyt összeggel az iskola alapítványát támogatták

Lovaskocsikázás, sportversenyek, tánc, ének és finom ételek várták a Krúdy Gyula Gimnázium diákjait és családjaikat. A rendezvényt a hagyományokhoz híven idén is megrendezték, immáron nyolcadik alkalommal. Az osztályok külön sátrakban főztek reggeltől, amikor elkészültek az ételek kóstolójegyekkel lehetett megkóstolni azokat. A befolyt összeggel az iskola alapítványát támogatták. A családi napnak a célja, hogy minél inkább összekovácsolódjanak az osztályok.

 

 

- A hagyományok mindig fontos szerepet játszanak egy intézmény életében. Ezzel a rendezvénysorozattal mi is ilyen hagyományt szerettünk volna teremteni. Elsősorban azért, mert ez egy olyan informális keretet ad, az iskola és a családok közötti együttműködésnek, ami sehol máshol nem kaphat ilyen szinten teret, mint egy ilyen rendezvény során – mondta el Füzeséri Andrea, a Krúdy Gyula Gimnázium igazgatóhelyettese.

 

 

Hagyományos ételek készültek a bográcsokban, volt halászlé, gulyás leves, sütemények de lehetett választani hamburget, gyrost és hot-dogot is. A szülők mindent elkövettek, hogy az ő osztályuk gyűjtse össze a legtöbb kóstolójegyet.

 

 

- A színpadi előadások mellett alapvetően ez egy főző verseny, a főzésre szánt összeget ajánlják fel  az osztályok az alapítvány javára, kóstolójegyeket lehet vásárolni, bárki, bármelyik osztály standjánál vásárolhat és ezzel járul hozzá az alapítvány működéséhez. Ebből nagyon sok mindent visszajuttatunk az osztályoknak nyereményként és rengeteg játékot lehet látni, amit az alapítvány szintén ebből finanszíroz – mondta el Szerényi Róbert, a Krúdy Gyula Gimnázium sportalapítványának kuratóriumi elnöke.

 

 

Nagy Erik, a Krúdy Gyula Gimnázium végzős diákja elmondta, ő már negyedik alkalommal vesz részt a családi napon, minden évben várják a tanulók.

 

 

 

- Ez egy nagyon különleges nap, amikor a szülők is eljöhetnek, barátok, nagyon sok ismerős jön el és nagyon jó hangulat kovácsolódik itt össze a nap folyamán. Nagyon finom ételeket lehet megkóstolni, nagyon jó sportprogramok vannak és mindenki nagyon jól érzi magát – tette hozzá Nagy Erik a Krúdy Gyula Gimnázium végzős diákja.

 

 

A családi nap végén több kategóriában díjazták az osztályokat és a diákokat.

#kapcsolódó

Hétfőn ünnepli 70. szülinapját a forint

Hétfőn ünnepli 70. szülinapját a forint

Idén 70 éve, hogy 1946. augusztus 1-jén a pengő hiperinflációját követően bevezették...