Kiemelkedő eredményeket értek el a Nyíregyházi Egyetem hallgatói

Kiemelkedő eredményeket értek el a Nyíregyházi Egyetem hallgatói

TÖRTÉNELEM, KÖRNYEZETTUDOMÁNY ÉS SPORT – ELISMERŐ OKLEVELEKET KAPTAK A HALLGATÓK

A Nyíregyházi Egyetem rektora elismerő oklevelet adott át két hallgatónak, és az egyetemi kosárlabda csapatnak a versenyeken elért kiemelkedő teljesítményükért. A rekor külön gratulált a felkészítő oktatóknak is.

A Nyíregyházi Egyetem diákjai az elmúlt félévben több tanulmányi versenyen is részt vettek. Kiemelkedő helyezéseket értek el, többek között a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja alkalmából meghirdetett irodalmi-és történelmi pályázaton.


Nem csak történelmi területen nyertek el helyezést, hanem a környezettudomány és a sport területén is.


Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora elmondta:

Mindenképpen a hallgatók teljesítménye tükrözi az oktatóink teljesítményét is hiszen, az okitatóink segítenek nekik. Azért nagyon fontos, hogy a Nyíregyházi Egyetem hallgatója akár megyei akár országos, nemzetközi teljesítményt mutat ez az egyetem hírnevét is öregbíti. Hiszen ez jól mutatja azt, hogy itt egy komoly munka folyik. Nem csak az oktatás, hanem azon túl a sportban a művészetekben és a tudományos teljesítményben is. A hallgatóink bármelyik más egyetemmel vetekedve megállják a helyüket.


Egy tanár szakos hallgató 1. helyezést ért el egy irodalmi-történelmi pályázat során, amiért ösztöndíjszerződést és könyvjutalmat nyert el.


Aros Lilla Kitti, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója hozzátette:

Ezt a rektori oklevelet most azért kaptam, mert a Rákóczi Szövetség meghirdetett egy történelmi pályázatot felvidéki magyaroknak a kitelepítésének emléknapja alkalmából. Ami minden évben április 12-én van. 1947-ben deportálták a Felvidékről a magyarokat, és Magyarországról is telepítettek ki és tulajdonképpen ezt ünneplik. Ennek alkalmából hirdettek meg egy irodalom és történelem pályázatot amire egyénileg készültem fel, persze segítséget adtak, instruáltak.


A Nyíregyházi Egyetem kosárlabda csapata második lett az egyetemi bajnokságban, 13 diák kapott emléklapot, és a csapat edzőinek is gratuláltak.

Czura Attila, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója kiemelte:


Ugyebár két napos volt ez a torna fent volt Budapesten. Az első mérkőzésünket simába nyertük, utána játszottunk a Miskolc ellen sajnos. És ott kikaptunk, ha jól tudom hat ponttal ott az egész csapatnak nem ment sajnos. Utána játszottunk a második helyért, a TF ellen ott az egész csapat összeszedte magát és megmutatta, hogy tudunk játszani és így lettünk másodikok.

A hallgatók elmondták, hogy a következő félévben is több versenyen vesznek majd részt, remélik, ugyanilyen sikerekkel gazdagodnak mint idén.

#kapcsolódó

ÉJFÉL UTÁN NYOLC PERCCEL SZÜLETETT AZ ORSZÁG ELSŐ BABÁJA

ÉJFÉL UTÁN NYOLC PERCCEL SZÜLETETT...

Az első vidéki baba Miskolcon jött a világra éjfél után nyolc perccel. 2019...

Osztálykiránduláson a széchenyis 11.B

Osztálykiránduláson a széchenyis 11.B

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma...