Pénzügyi projektnap a Zrínyiben

Pénzügyi projektnap a Zrínyiben

Ezen a hétfői napon minden 11. évfolyamos diák egy projektnapon vett részt, aminek a témája a pénz és a pénzgazdálkodás volt.

Az évfolyam száztíz tanulója öt nagy csoportban merült el a pénzügyi tervezés világában. Miután 4-5 fős csapatokat alkottunk, egy prezentáció megtekintésével kezdődött a nap, amiből mindaddig ismeretlen pénzügyi fogalmakkal és folyamatokkal ismerkedtünk meg. Kaptunk egy füzetet, ami rengeteg hasznos információt tartalmaz és biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is hasznát tudjuk majd venni.

Minden csoport egy való életből merített szituációt kapott, amiről el kellett készítenünk egy pontos pénzügyi tervezetet, költségvetést. Hozzánk hasonló korú diákokról volt szó, akiknek céljai eléréséhez pénzre volt szükségük. Plakátot is készítettünk, aminek kreatívan kellett ábrázolnia a probléma megoldását, akár még a költségvetés adatait is. Erre a feladatra 25 percet kaptunk és megfelelő csapatmunkával sikerült befejeznünk időben. Ezt követően minden csoport bemutatta, hogy alanyuk milyen pénzügyi problémával nézett szembe és ezt hogyan sikerült a pénz megfelelő beosztásával, megkeresésével megoldani. Miután mindenki előadását meghallgattuk egy kvíz következett. Minden csoport kapott 100 fabatkát és ebből az összegből tettük fel tétjeinket a szerintünk megfelelő válaszra. Ha jól válaszoltunk, pénzünk megduplázódott, ha viszont rosszul, feltett pénzünk elveszett. A játék végén a jutalom sem maradt el: tollat és csoki Eurót is kaptunk.

Ezek után utunk a kollégiumi előadóterembe vezetett, ahol iskolánk egykori diákja, Mádi Zoltán tartalmas előadását hallgathattuk meg, ami a pénzügyi világ érdekes dolgait tárta elénk.  Garami Gábor vezetésével interaktív módon tájékozódhattunk néhány híres ember pénzügyi tapasztalatairól. Velünk tartott a Blahalouisiana együttes énekese és gitárosa, Schoblocher Barbara és Mózner László, valamint Erdély Csanád, válogatott jégkorongozó. Mindeközben a Kahoot! használatával mi is válaszoltunk a feltett kérdésekre.

Végezetül egy utolsó kvíz következett, amivel ügyességünkkel, a nap folyamán szerzett tudásunkkal 210000Ft-ot szereztünk iskolánk alapítványának jó válaszainkkal.

            Ezzel le is zárult a hétfői projektnap, aminek során rengeteg új információval gazdagodtunk a pénzügyi világot illetően és biztosak vagyunk benne, hogy ezek után a jövőben mi is tudatosabban fogunk bánni pénzünkkel.

 

Csurpek Csenge 11.c

Korányi Petra 11.c

 

#kapcsolódó

DÉL-KOREÁBA UTAZOTT A PRO MUSICA LEÁNYKAR

DÉL-KOREÁBA UTAZOTT A PRO MUSICA LEÁNYKAR

Dél-Koreába utazott a Cantemus Kóruscsalád Pro Musica Leánykara. A világhírű...

PÉNZ PROJEKT HÉT A RIDENSBEN

PÉNZ PROJEKT HÉT A RIDENSBEN

Iskolánk 2018. 03. 05 és 03. 09. között tartotta meg a "Pénz7", azaz a pénzügyi...