A nyíregyházi Rabócsi Renáta Budapesten is megnyitotta üzletét

A nyíregyházi Rabócsi Renáta Budapesten is megnyitotta üzletét

Megnyitotta első budapesti üzletét a sztárok divattervezője.

Énekesnők, színésznők, szépségkirálynők állandó ruhatervezője, aki minden álmot képes megvalósítani textilből. Rabócsi Renáta ruhatervező munkáit az egész világon ismerik, ám hazánkban eddig csak Nyíregyházán volt elérhető a munkája. A napokban végre Budapesten is megnyitott az első Rabócsi szalon, ahol már az első napon számtalan híresség megfordult.


Napjainkban nincs olyan estély vagy parti, ahol ne tűnne fel legalább egy olyan híresség, akinek alkalmi viseletét Rabócsi Renáta készítette volna. A fiatal tervezőnő munkái nem véletlenül népszerűek: rendkívül  látványos kreációiban minden hölgy igazi királynőnek érezheti magát.


Ő készíti Radics Gigi énekesnő fellépő ruháit, de a “Luxusfeleségek” és az X-Faktor tehetségei is gyakran voltak láthatóak Rabócsi alkotásaiban. Munkái nem kevésbé népszerűek a szépségversenyek világában sem: számos szépségkirálynő számára biztosította az estélyit a nemzetközi versenyeken. Természetesen nem csak sztárok számára készít ruhákat: ha valaki igazán egyedi, és lenyűgöző esküvői ruhát szeretne, az egészen biztosan nála varrat a nagy napra.


Sztárok tervezője


Szalonja eddig csak Nyíregyházán volt, a napokban azonban a fővárosban is megnyitott az első Rabócsi üzlet. A megnyitón természetesen szép számmal megfordultak a hazai sztárvilág ismert arcai: Radics Gigi, Tunyogi Bernadett, Gáspár Evelyn, vagy a szépségkirálynők: Lukács Réka, Rudolf Nikolett és Viczián Viktória.

– Minden nő életében vannak olyan pillanatok amelyek meghatározóak. Amelytől annyiszor dobban meg a szív ahányszor felidéződik. Én ezekért a pillanatokért alkotok. Azt szeretném, hogy ezek az alkalmak tökéletesek legyenek. Kell, hogy minden nő királynőnek érezze magát egyszer az életében. Tudom, hogy egy tökéletes ruha képes arra, hogy ne csak a külsőt, de a lelket is megváltoztassa, hogy előcsalogassa minden nőből a benne rejlő szépséget amiről kislányként is álmodott – vallja Rabócsi Renáta. – Mielőtt tervezek, kérdezek. Ismernem kell a ki nem mondott gondolatokat, vágyakat, hogy ezeket megvalósítsam egy tökéletes ruha formájában. Arra tettem fel az életem, hogy minél több nőnek megmutassam nőnek lenni jó, vagy inkább csodálatos.


– A tündöklés minden nőt megillet – folytatta a tervezőnő. – Akik RABOCSI ruhát viselnek, maguk mögött hagyják a hétköznapok szürkeségét és átélhetik, milyen a pillanat mikor minden szempár rájuk szegeződik. Meghökkentő látvány, pazar megjelenés, szédítő érzés jellemzi esküvői és alkalmi ruháit egyaránt.


A varrógéptől a kifutóig


De Rabócsi Renáta bevallása szerint a saját élettörténete is olyan, mint egy tündérmese Szerencsésnek vallja magát, mert azt csinálhatja, amiről mindig álmodott. Nőiruha-készítő a szakmája, és ez lett a hivatása, sőt a szenvedélye, hobbija is. Már kezdőként, 2003-ban szakmai versenyt nyert. Még ugyanebben az évben Budapestre költözött. Semmiképp nem akart eltávolodni a hivatásától, de viszolygott attól, hogy futószalagon gyártson tömegárukat. Ekkor talált rá egy hirdetésre, amire azonnal jelentkezett. Már másnap próbamunkára, és ennek eredményeként az egyik neves hazai ruhatervező cégének alkalmazottja lett.


Rabócsi Renáta öröme határtalan volt, hiszen egy olyan tervező mellett dolgozhatott, akinek szakmai tudását a világon mindenhol elismerték. Lelkesen vágott neki élete első komoly kihívásának. Ennek köszönhetően egy új perspektívából kezdte nézni az alkotómunkát, hisz a nemzetközi hírű tervező azt kérte Renátától, felejtse el, amit az iskolában tanult. A fiatal nőiruha-készítő minden nap új tapasztalatot szerzett, amit igyekezett átformálni a saját egyéniségének megfelelően. Bár Renáta imádta a munkáját, előbb-utóbb be kellett látnia, hogy ideje lesz a maga útját járnia.  


Egy újabb neves tervezőnő mellett rengeteget tanult az anyaghasználatról. Érdeklődve figyelte, hogyan lesz látszólag teljesen különböző típusú anyagokból káprázatos ruhaköltemény. Renátát teljesen magával ragadta a tervezői folyamat, és ez a – számára akkor még újszerű világ. Az anyagbeszerző körutak alkalmával szinte mindig vásárolt olyan anyagot magának is, amit érdekesnek tartott. Később ezekből születtek az első Rabócsi ruhák. Ekkoriban kezdte felfedezni azt, hogy a tervezők egyéni látásmódját főként az határozza meg, mit éreznek, amikor meglátnak egy-egy anyagot. színt. Renátában ekkor már  egyre erősebben élt a vágy, hogy kialakítja a saját stílusát.

Az új üzelt kialakítása tükrözi a tervezőnő formavilágát


Így búcsút vett a szalontól és saját műhelyt nyitott. Az önállósodás évei alatt kisebb kirándulást tett a színház világában is: részt vett néhány darab jelmezeinek megvalósításában, de az igazi “szerelem” továbbra is a menyasszonyok álmainak megvalósítása, az egyedi és felejthetetlen ruhaköltemények megalkotása maradt.


Ekkoriban a vendégköre már az ország bármely pontjáról eljött hozzá. Renáta viszont egyre inkább érezte, hogy szeretne visszatérni oda, ahonnan indult. A szűkebb hazájában, Nyíregyházán igazán otthon volt, ott akarta kialakítani az életét. Már ekkor minden hónapban voltak állandón megrendelései és minden hónapban legalább egy menyasszony felkérte őt, hogy készítse el a ruháját. Renáta híre szájról szájra járt, és ebben nem csak szakmai hozzáértése, hanem fantasztikus személyisége is szerepet játszott. Minden nőnek segített abban, hogy megtalálja a stílusának és vágyainak legmegfelelőbb ruhát, a legkiválóbb minőségben. A legnagyobb visszaigazolást a vendégek visszajárása jelentette számára. Elérkezettnek látta az időt arra, hogy megalakítsa saját márkáját, és minél több menyasszony számára álmodja meg a tökéletes ruhát.


Szépségversenyek, nemzetközi hírnév


Egy nyíregyházi származású szépségkirálynő, Lukács Réka kérte fel először Rabócsi Renátát arra, hogy készítsen neki ruhát a bangkoki Miss Grand World-re, ahol Réka Magyarországot képviselte. Renáta akkoriban még nem sokat tudott a szépségversenyzés világáról, de szívesen tett eleget az újabb kihívásnak. A nemzetközi megmérettetésekre a rendkívül egyedi és látványos showruhák mellet speciális, úgynevezett nemzeti viseletben is meg kellett jelenniük. Ez az adott országra jellemző népi motívumokat tartalmazó haute couture viselet. Renáta szabadjára engedte a fantáziáját és belevágott az újabb rendkívüli feladatba. Amikor Renáta elvitte az elkészült ruhát a királynőnek a szervezőket és a többi versenyen induló királynőket lenyűgözte Réka ruhája. Azonnal felkérték, hogy készítsen a további versenyekre is 5 ruhát, így hamarosan már nem volt olyan szépségkirálynő, aki a nemzetközi versenyre ne vitt volna magával legalább egy Rabócsi kreációt magával.

A tervezőnő eközben továbbra is teljes odaadással készíti fel menyasszonyait életük legszebb napjára. Mint mondja, minden alkalommal velük együtt izgul azért, hogy az esküvőn minden tökéletes legyen.


Tudja, hogy a nők nem csak 36-os méretben léteznek, és mindenki számára létezik a tökéletes szabás, kortól, alkattól függetlenül. Az alkalmi viseletek mellett utcai kollekciókat is szeretne tervezni, minél több korosztálynak, személyiségnek szeretne magabiztosságot adni a megfelelően megtervezett öltözékeivel.


Rabócsi Renáta hisz abban, hogy ha képes megvalósítani újabb és újabb álmait. És hisz abban, hogy egyre bővülő létszámú szakmai csapata számára is biztos jövőt tud teremteni, ahol az emberek szenvedéllyel végezhetik a munkájukat.

lokal.hu

#kapcsolódó

Mikulás kalandok! Videó!

Mikulás kalandok! Videó!

Érdemes megnézni ezt a videót! Pamkutyáék meglátogatták az IGAZI Mikulást!

MEGHAN HERCEGNÉ NEM TUD ALUDNI, MIÓTA KIDERÜLT, HOGY VÁRANDÓS

MEGHAN HERCEGNÉ NEM TUD ALUDNI, MIÓTA...

Harry herceg és kedvese házaspárként most először jár hivatalos külföldi körúton....