Polgármesteri bejelentés: Munkácsy marad!

Polgármesteri bejelentés: Munkácsy marad!

December 16-ig tekinthető meg a Munkácsy 50 kiállítás Jósa András Múzeumban – ezt jelentette be dr. Kovács Ferenc kedd délután a Jósa András Múzeumban. A polgármester személyesen állapodott meg a képek tulajdonosaival, ennek köszönhető a hosszabbítás. Közben kiderült, jövőre újabb meglepetésekkel készül a múzeum. Többek között elhozzák a Jégkorszak kiállítást és Szinyei-Merse Pál festményei is láthatók lesznek Nyíregyházán!

Van ez a dűlő szénásszekér, az is nagyon jó festménye – ezt mondta a nyíregyházi Hoffmann Ferenc, miközben Munkácsy Mihály festményeit nézegette. Kedd délután feleségével közösen tekintették meg az egyik legismertebb magyar festőművész különleges kiállítást a Jósa András Múzeumban.  Szeretjük a festészetet, meg Munkácsy mint híres magyar festő műveit. Így egybe nem láthattuk még sehol – tette hozzá Hoffmann Ferenc.

 

Közel 20 ezer látogató, eddig

 

A Munkácsy 50 című páratlan kiállítás a Múzeumok éjszakáján nyílt meg. A Vidor Fesztivál kezdetén pedig a tárlat kiegészült néhány lenyűgöző darabbal, melyek a szentpétervári Ermitage-ből érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre. A kiállításra eddig 18255-en váltottak jegyet. Mivel az érdeklődés töretlen, ezért a múzeum és a kiállítás támogatója az önkormányzat úgy döntött, egyeztetnek a képek tulajdonosaival egy kis hosszabbítás érdekében.

 

„A kiállítás anyaga marad!"

 

A Munkácsy 50 december 16-ig látható Nyíregyházán. Ezt személyesen a polgármester jelentette be kedd délután a múzeumban, miután megállapodott a képek tulajdonosaival.  - Beszéltem Pákh Imre úrral, a legnagyobb anyag az övé. Négy festmény érkezett Békéscsabáról az ötvenből és megkaptuk a hozzájárulásukat, december 16-ig marad az egész komplex kiállítási anyag. Én remélem, hogy ez újabb biztatást ad minden érdeklődnek. ne várjanak sokáig, azonnal jöjjenek, mert fontos az, hogy mennyi látogatója lesz ennek a kiállításnak – árulta el dr. Kovács Ferenc.

 

Jövőre újabb bombameglepetések jönnek!

 

Munkácsy festményeit kiscsoportokban, tárlatvezetéssel is meg lehet tekinteni. Aki így szeretné megcsodálni a képeket, az bármikor regisztrálhat a Jósa András Múzeum internetes honlapján. A múzeum és az önkormányzat azt reméli, hogy december 16-ig akár harmincezren is kíváncsiak lesznek a kiállításra. Rémiás Tibor közben azt is elárulta, hogy a fantasztikus Seuso és a Munkácsy kiállítás után jövőre újabb ámulatba ejtő meglepetésekkel szolgálnak majd az érdeklődőknek. - Jövő évre már lefoglaltunk két természettudományi kiállítást, az egyik a „Jégkorszak" lesz a másik pedig „Szóra bírt csontjaink", egy antropológiai kiállítás. Mind a kettő nagy sikerű kiállítás, a Magyar Természettudományi Múzeumból hozzuk és amit kérdezett, az sem titok most már, sikerült megállapodni Szinyei Merse Pál dédunokájával, aki egy művészettörténész hölgy és ő lesz a kurátora a nagyszabású Szinyei Merse Pál kiállításnak – hangsúlyozta Rémiás Tibor, igazgató.

 

Most is érdemes jönni

 

A Munkácsy kiállításról is beszélt Rémiás Tibor. Elmondta, hogy az elmúlt hetekben főként iskolai és nyugdíjas csoportok jöttek el megnézni a tárlatot. Az igazgató hozzáfűzte, a hosszabbítástól azt várja, hogy azok is eljönnek a Benczúr térre, akik eddig csak tervezték a látogatást.

 

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

Tilos lesz kerékpárral behajtani

Tilos lesz kerékpárral behajtani

Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Közterület-felügyeletének...

NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA ÉPÜL SÓSTÓN! Te tudtad?

NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA ÉPÜL SÓSTÓN!...

Megkezdődött a sóstói négycsillagos szálloda építése. A welness-konferencia...