Tavasztól ezek az utak újultak meg Nyíregyházán

Tavasztól ezek az utak újultak meg Nyíregyházán

Befejeződött a „Területi Infrastrukturális Fejlesztések keretében megvalósítandó lakóutcák fejlesztése, útfelújítása, járdafelújítása, kerékpáros létesítmények kivitelezése” projekt részét képező valamennyi út, járda, kerékpárút építése, ill. felújítása. Néhány helyszínen még apróbb utómunkálatok zajlanak, melyek már nem zavarják a közlekedést, vagy a forgalmi rendet.

2018 év tavaszától ezek a fejlesztések valósultak meg Nyíregyházán:


Földútból aszfaltos, vagy térköves út épült a Vénusz, Borbála, Mária, Magdolna, Krisztina, Anna, és Csiha Kálmán utcákban.


Felújított utcák és útszakaszok: Sóstói út és Szindbád sétány (Kemecsei felüljáró – Berenát utca), Bocskai u. (Hunyadi u – Inczédy sor között) városi szakasza, Család utca (Szalag u. – Pazonyi út. közötti szakasz), Templom utca, Damjanich utca (Huszár sor – Toldi u. között) út és parkoló, Nyár utca (Körte u. – Dózsa György u. között), Meggyes utca (41. sz. főút – Varázs utca között), Körte utca, Rövid utca, Tó utca, Mogyoró utca (Templom u. – Sóstóhegyi u. között), és a Kosbor utca.


Felújított járdák: Deák F. u. (Arany J. u. - Széchenyi u. között páratlan oldal), Korányi F. u. (Garibaldi u. - Kalevala sétány kerékpárút), Városmajor utca, Család u. (Szalag u. - Pazonyi u. között), Eperjes u. (Ószőlő u.-Korányi F. u. között), Bocskai u. (Hunyadi u. - Inczédy sor között páratlan oldal), Pazonyi tér (Korányi F. u. - Hunyadi u. között), Sarkantyú u. (Kossuth u. - Epreskert u. között), Epreskert u. 54-60. előtt, Körte u. 51-59. előtt, László utca - Inczédy sor (Bocskai utcától - Belső körútig), Nagykállói út (Butykai u. – Benkő I. u. között), Stadion utcai járdák.


Megújult a Pazonyi úti (Aldi- Közigazgatási határ között) kerékpárút is.


Gyalog-kerékpárút épült a Sóstóhegyi úton (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) kialakítva a Jósaváros - Korányi kertváros közötti közvetlen kerékpáros kapcsolatot.


S ne feledjük, idén kilenc utcában épített új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft. önkormányzati forrásból. Az útépítések több városrészt érintettek. Nyár közepétől már földút helyett aszfaltos úton járhatnak a Zivatar, Zsuzsanna, Csárda, Sétány, Platán utcán, a Platán közben, Tujafa, Füzes, Tiszafa, Ezüstfenyő, és a 28499. hrsz-ú összekötő úton közlekedők.


Aktualitások


További útfelújítások, csomópontfejlesztések és zöldfelület fejlesztések jelenleg is zajlanak Nyíregyházán, ezért több helyszínen kell a közlekedőknek kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásra számítaniuk.


Folyamatban van az Arany János utca zöldfelületeinek megújítása és a Pazonyi tér rekonstrukciója. Mindkét helyszínen a szegélyek építésén dolgoznak, a jelenlegi munkafázisban nincs forgalomkorlátozás.


Bottyán utca felújításánál a jelenlegi munkafázisban útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munkák zajlanak. Elkezdődött az útpályában lévő közmű szerelvények szintbe helyezése is. A vasúti átjáró átépítése megtörtént, viszont a végleges pályaszint csak a kopóréteg építése után kerül kialakításra. Kérjük, az arra közlekedők körültekintően keljenek át. A Tó utca és Szirom utca között szakaszosan parkoló, járda-, a teljes szakaszon buszöböl építés zajlik. Félpályás korlátozással még tart a csapadékvíz átkötő vezetékek nyomvonalának helyreállítása. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak. A következő héten akna szintbeemelések következnek, és várhatóan október 27-től megkezdődhet a főpálya aszfaltozása.


Lujza utcán továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Ezen a héten útalap és járda aszfaltozási-, majd a hét második felében aszfalt marási munka várható. Elkészültek a szennyvíz tisztító aknák szűkítő-elem cseréi az úttengelyben, ideiglenes burkolat helyreállítással. Elkezdődött az útpályában lévő közmű szerelvények szintbe helyezése Az útpálya szélesítéseknél burkolati alapot építenek. A haladási irány szerinti baloldalon épül a járda, a jobb oldalon még folyamatban van az útszegély bontás és átépítés. A munkálatok itt is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak, valamint az érintett parkolók átmeneti korlátozásával. A következő héten ezen a helyszínen megkezdődnek az akna szintbeemelések, s várhatóan október 24-től kezdik a főpálya aszfaltozását.


Jó ütemben halad a Törzs utca felújítása (Szalag utca és Orosi út közötti szakaszon), itt jelenleg az utca mindkét oldalán szegélykőépítés miatt kell forgalomkorlátozásra számítani.


Törzs utca és 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakításának munkálatainál egy 80 méteres szakaszon továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben.


Szalag utcán is a szegélykő építés és az akna szintbeemelések zajlanak, itt mindkét forgalmi sávban útszűkülettel és 30 km/h-s sebességkorlátozással kell számolniuk az arra közlekedőknek.


Semmelweis utcában is a szegélykő építésén dolgoznak, itt is forgalomkorlátozásra kell számítani.


Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

#kapcsolódó

SZIRÉNA PRÓBA NYÍREGYHÁZÁN

SZIRÉNA PRÓBA NYÍREGYHÁZÁN

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség értesíti a Tisztelt Lakosságot,...

ÖKOBULI A RIDENSBEN

ÖKOBULI A RIDENSBEN

Egy buli, hogy lehet környezetvédő program?