EGYÜTTMŰKÖDÉS A LEGO ÉS A NYÍREGYHÁZI EGYETEM KÖZÖTT - ÍGY LESZ ÉLVEZETES A TANULÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉS A LEGO ÉS A NYÍREGYHÁZI EGYETEM KÖZÖTT - ÍGY LESZ ÉLVEZETES A TANULÁS

Részletekért kattints ide!

Szumóztak egymással a LEGO robotok a Nyíregyházi Egyetemen. Az erősebb, jobban kitalált egyszerűn kitolta a másikat a körből. Közel 30 általános iskola diákcsapatai hozták el robotjaikat a Nyíregyházi Egyetemen rendezett nem mindennapi megmérettetésre. A LEGO robotokat nemcsak jól kell megépíteni, programozni is tudni kell. A világ egyik legnagyobb játékgyártója ezen a területen is igyekszik jelen lenni a oktatási piacon. A multicég speciális részlege számos taneszközt gyárt. Nyíregyházán október 17-től 

 

Legózva adták át stúdiót

 

A meghívott vendégek rakták fel az utolsó még hiányzó LEGO kockákat a specális tanterem falára, így hivatalosan is átadták a LEGO innovációs stúdióját, amely a Nyíregyházi Egyetemen kapott helyett. A játékgyártó ugyanis együttműködési megállapodást kötött a felsőoktatási intézménnyel.

 

„Elsőként Kelet-Európában!"

 

Ez az első innovációs stúdió a térségben. Ezt jelentette be a Nyíregyházi Egyetem rektora. Vassné dr. Figula Erika azt is elmondta, hogy a speciális tanteremben most már megkezdődhet az oktatás. Így segítik elő azt, hogy a gyakorló tanárok, tanítók, tanító és tanár szakos hallgatók a legmodernebb eszközökkel fejlesszék pedagógia kultúrájukat. A diákoknak pedig azért előnyös, mert játékos keretek között fejleszthetik a készségeiket, képességeiket.

A legfontosabb először a logikai készségek fejlesztése, amiben most konkrétan elkezdünk dolgozni, az a szövegértés, ami a magyar nyelvhez kapcsolódik. Ezen kívül a matematika és a robotika, az már ugye a felső tagozatos illetve középiskolások számára lehet érdekes -f ogalmazott Vassné dr. Figula Erika.


„Büszkék vagyunk!"

 

Büszkék vagyunk, hogy az eszközeinkkel és ezzel a stúdióval hozzájárulhatunk a magyar oktatás fejlesztéshez - ezt már a LEGO Education területi menedzsere mondta Nyíregyházán. Matt Clark hozzáfűzte, a körülöttünk lévő világ folyamatosan változik és az oktatásnak ezzel a változással lépést kell tartania.

Amire mi leginkább fókuszálunk, az nem más, minthogy az államok jövője, és Magyarország természetesen ezek közé tartozik, függ azoknak a gyerekeknek a képességeitől, akik most kerülnek iskolába, hiszen ők jelennek majd meg néhány év múlva a munkaerőpiacon. És ez az, ami meghatározza egy ország értékét, mert amit az oktatásba befektetünk, az a jövőben térülhet meg. Több ország ismeri fel, hogy a tanárok fejlesztése jelenti a holnap oktatási rendszerének fejlesztését - emelte ki Matt Clark.


 

„Átalakítja a tanárképzést!"

 

Az innovációs stúdiót ünnepélyes keretek között adták, melyen részt vett a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár is. Pölöskei Gáborné azt mondta, az ilyen innovációk jelentősen befolyásolják a tanárképzést.

Olyan módszereket tudunk az iskolába vinni, ami olyan készségeket fejlesztenek ki, ami majd a jövő munkaerőpiacán elvárt. Minden mindennel összefügg. Az innováció az nem egy elvárt folyamat, hanem ez egy tény, ami már elkezdődött. Ezek az innovációs oktatási centrumok átadásai majdhogynem folyamatosak szerencsére – szögezte le Pölöskei Gáborné.

 

„Kiváló partnert találtak!"

 

Évek óta kitűnő kapcsolatokat ápol a város és a LEGO - ezt már Nyíregyháza polgármestere mondta el. Dr. Kovács Ferenc üdvözölte, hogy a játékgyártó és a város felsőoktatási intézménye ilyen szorosan együttműködik, mert ez vonzóbb teheti az egyetemet.

A LEGO Education több mint 30 éve foglalkozik ilyen innovációs megoldásokkal, az egyik legtapasztaltabb, legjobb partner egész Európában az egyetem számára – mondta dr. Kovács Ferenc.

 

Az átadást követően be is mutatták, hogyan lehet egy tanórán felhasználni a játékgyártó oktatási segédeszközeit. Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola elsős diákjai számára tartottak bemutató órát, aminek nagy sikere volt.


 Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)

#kapcsolódó

Élj a mának!

Élj a mának!

Élet és halál

Egy gyógyíthatatlan betegség

Egy gyógyíthatatlan betegség

Évezredek óta tartó. Gyógyíthatatlan. Nagyon fertőző és az emberek 99%-a elkapja...