EZREK A LELÁTÓN - VÉGÉRVÉNYESEN VISSZATÉRT A SALAKMOTOR A MEGYÉBE!

EZREK A LELÁTÓN - VÉGÉRVÉNYESEN VISSZATÉRT A SALAKMOTOR A MEGYÉBE!

Nemzetközi mezőny a versenyeken, lengyel, cseh, ukrán, bolgár és a legjobb magyar riderekkel.

A nyolcvanas évek második felében jártunk. A Volán-pálya környékén minden kis utcában parkoló autók, hatalmas tömeg várt arra, hogy bemehessen. Nem futball meccset rendeztek, az ország legjobb salakmotorosai érkeztek Nyíregyházára. Fantasztikus hangulat, remek versenyek, sok-sok izgalom. Nem voltak még légzsákok a pálya mentén, aki bukott, szó szerint az életét kockáztatta. Az emberek pedig testközelből szurkoltak a modern kor gladiátorainak. Petrikovics Józsefet, a „kis” Baloghot, Seres Jánost, Kovácsékat, vagy éppen Adorján Zoltánt, Tihanyit, Kócsót, később Stefáni Attilát mindenki ismerte..

2018.október 21. Nagyhalász. Az utolsó bajnoki futamot rendezik rövidesen. Egy ismerős hang fogad a depóban, egykoron nagyon szurkoltunk neki a hazai és nemzetközi versenyeken. Stefáni Attila az, aki nem tud elszakadni a salakmotortól. „ Holnap is itt leszek, van saját motorom, jövök egy kicsit rütyüzni” – mondja. Rütyüzni, így hívja azt az edzést, amit hobbiból csinál. Aztán hozzáteszi, ha hívják, újra nyeregbe pattan, akár bajnoki versenyen is. Nem tud leállni…

És nem is lehet. A megyében nagyon népszerű még mindig a salakmotor, az utolsó nagyhalászi versenyre is több mint ezren voltak kíváncsiak – tíz fokban, erős szélben, de volt olyan versenyük is, melyen ötezren foglaltak helyet a nézőtéren. A pálya a legmodernebb magyar pálya lett, Albók József mindent megtett, megtesz azért, hogy így legyen. A nemzetközi szövetség előírásait is teljesíti a létesítmény, így rangos futamok házigazdája, ráadásul egyre több neves külföldi rider áll rajthoz a futamokon – a lengyel Burza az Extraligában, a svéd, a brit és a cseh ligában motorozott, Franc hosszúpályás GP érmes, Magosi Norbert pedig immár négyszeres magyar bajnok, de a szlovák és argentin bajnokságban is végzett már az élen.

Egy szó mint száz, a salakmotor végérvényesen visszatért a megyébe, és bár most rövid téli álmot alszik, tavasszal újabb nemzetközi versenyekkel várja fanatikus rajongóit!

Dankó László

Fotók: facebook

#kapcsolódó

EB szurkolói klub nyílt

EB szurkolói klub nyílt

SZURKOLÓI KLUBOT NYIT A LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG IDEJÉRE AZ ÚJ NEMZEDÉK KÖZPONT...