I. NYÍREGYHÁZA RALLY - TÖMEGEKET VÁRNAK A VERSENYRE

I. NYÍREGYHÁZA RALLY - TÖMEGEKET VÁRNAK A VERSENYRE

Vasárnap ért véget az 52. Mecsek Rallye, az országos bajnokság utolsó előtti futama. A szervezők szerint több tízezer néző és több mint 110 versenyző vett részt az eseményen, ami tökéletes felvezetés volt az utolsó futamhoz, az I. Nyíregyháza Rallyhoz. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018.10.19-i számában).

Alig három hét, és több évtizednyi szünet után, november 9. és 11. között újra felbőgnek majd a raliautók motorjai Nyíregyházán, várhatóan rengeteg néző előtt. Itt rendezik meg az országos bajnoki záró futamot, amelynek egyik különlegessége, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség ezzel idén pályázik az Európa-bajnoki verseny megrendezésére is, 2019-tõl ötéves időtartamra. Erre hazánkban még nem volt példa. Mindez pedig azt jelenti, hogy a nyíregyházi versenyen a FIA Nemzetközi Autósport Szövetség illetékesei mindent árgus szemekkel fognak figyelni sportszakmai és egyéb szempontokból. Ha pedig elégedettek lesznek, akkor szabad lesz a pálya és a jövő évtől Európa-bajnoki futam valósulhat meg Nyíregyházán. Ez pedig az Eurosport műsorára kerülne, aminek jelentőségét aligha kell méltatni.

Több mint nyolc kilométer

Mint ismert, a novemberi verseny központja Nyíregyházán lesz. A Tokaji úti vásártéren alakítják ki a szervizparkot, a Kossuth téren a rajtot és a célt, valamint egy 8,4 kilométeres gyorsasági szakasz is a belvárosi utakat fogja érinteni. A többi a zempléni hegyek között, valamint a tokaji borvidéken lesz. Hogy Nyíregyházán pontosan hová jelölték ki a verseny útvonalát, még nem publikus. Őry Tamás, a rendezvény társrendezője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy ezt szeretnék titokban tartani és majd csak a verseny előtt két nappal, november 7-én, szerdán nyilvánosságra hozni.

Négy szurkolói pont

– Annyit lehet tudni, hogy egy belvárosi gyorsasági szakaszt is kijelöltünk Nyíregyházán, ami 8,4 kilométer hosszú lesz. Mivel körgyorsaságit tervezünk, ezért ezen az útvonalon két kört tesznek majd meg a raliautók. Mindezt a nézők és rajongók 4 szurkolói ponton is megtekinthetik majd.

Már zajlik a nevezés

Az elmúlt héten jelent meg az I. Nyíregyháza Rally versenykiírása és a nevezés is már javában tart. A nyilvánosságra kerülő újabb és újabb részletekről a Nyíregyházi Napló hasábjain is folyamatosan beszámolunk majd, de olvashatnak róla a verseny hivatalos weboldalán, a nyiregyhazarally.hu oldalon is.


(Szerző: Bruszel Dóra)

#kapcsolódó

Cirkuszművészeti díjátadó Nyíregyházán

Cirkuszművészeti díjátadó Nyíregyházán

ÁDÁM KRISZTIÁN ARTISTAMŰVÉSZ KAPJA IDÉN A POROND IFJÚ CSILLAGA-DÍJAT.

Varázslatos fényekben úszik majd a város – Vasárnap meggyújtják az első adventi gyertyát!

Varázslatos fényekben úszik majd a...

Varázslatos fényekben úszik majd a város – Vasárnap meggyújtják az első adventi...