MINDENSZENTEK – TÖBB MINT SZÁZEZER SZÁL VIRÁG VÁRJA A VEVŐKET A BÚZA TÉREN

MINDENSZENTEK – TÖBB MINT SZÁZEZER SZÁL VIRÁG VÁRJA A VEVŐKET A BÚZA TÉREN

40 őstermelő, több mint 100 ezer szál krizantémja várja a vásárlókat ezekben a napokban a Búza téri piacon. Az ünnepek közeledtével egyre több az érdeklődő és a vevő is. A választék nagy, a legkülönlegesebb krizantémok, a szivárvány minden árnyalatában kaphatóak, mellettük árvácskákat és koszorúkat, díszeket is árulnak. A vásárlók a virágok, koszorúk többségét már az ünnepek előtt megveszik.

Tartós és szép virágokat keresnek a vásárlók a Búza téri piacon. Akinek az ideje engedi, már most válogat a vágott vagy cserepes virágok és koszorúk közül. A közelgő mindenszentek előtt a legtöbben elhunyt szeretteik sírjait szeretnék beültetni és feldíszíteni. Leggyakrabban árvácskát és krizantémot vásárolnak.

Ültetni árvácskát szoktunk ilyenkor. Csak a krizantém jöhet szálasból számításba és remélem, hogy megfelelő áron fogunk kapni, mert eléggé drágák, ahogy látom.

– mondta el a Eszenyi Dénesné.

A virágosoknál nincs megállás

A Mirolovics család 30 éve foglalkozik virágtermesztéssel. Azt mondják, ezekben a napokban nincs megállásuk. Korán kelnek és késő este fekszenek le, hogy a legszebb virágokat hozhassák ki a piacra.

Reggel 5-6 óra körül kelünk, kipakolunk ide és itt vagyunk délután három óráig, aztán megyek a temetőhöz árulni, mert ott is van egy helyünk. Ezután szedjük a virágot éjszaka. 11 óra körül ágyba kerülünk, aztán megint kezdjük a napot. Utolsó nap viszont még korábban kelünk, mert korábban kell jönni. Már 3-4 óra körül kint vagyunk, mert nem tudunk megállni az autókkal, annyi az árus és a vevő.

– mesélte el Mirolovics Jánosné.

A piacok mind a négy napon nyitva lesznek

Nyíregyházán mintegy 40 családi vállalkozás, őstermelő árul virágot a Búza téri piacon, ezekben a napokban több mint 100.000 szál krizantém talál vevőre. A híradó információi szerint a Búza téren, az Északi temetővel szemben az egykori MDF piacon és Örökösföldön, a Család utcán a hosszú hétvége mind a négy napján megtalálhatóak lesznek az árusok.

 

Z. Pintye Zsolt

#kapcsolódó

MA VAN A POSTA VILÁGNAPJA

MA VAN A POSTA VILÁGNAPJA

De mire is emlékezünk pontosan október 9-én?

ISKOLATÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS A SZÉCHENYIBEN

ISKOLATÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS A SZÉCHENYIBEN

Az iskolánk alapításának 100. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat...