A LOMBHULLÁSRA VALÓ TEKINTETTEL EGY KÖTEG ZÖLDHULLADÉKOT TÉRÍTÉSMENTESEN ELSZÁLLÍTANAK

A LOMBHULLÁSRA VALÓ TEKINTETTEL EGY KÖTEG ZÖLDHULLADÉKOT TÉRÍTÉSMENTESEN ELSZÁLLÍTANAK

Az őszi lombhullásra tekintettel novemberben a biokuka mellől, a kuka tartalmán felül, egy zsák vagy egy köteg zöldhulladékot térítésmentesen elszállít az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A szállítás feltétele, hogy a zöldhulladék rakodható állapotban, zsákban, vagy kötegelve kerüljön kihelyezésre.



Az ősz végén a természet rendje szerint a város családi házas övezeteiben lehull a fák lombja, ez jelentősen megnöveli a biohulladék mennyiségét. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is segíteni próbál a lakosság zöldhulladék kezelésének problémáján, a novemberi hónapra akciót hirdettek. Petró Árpád ügyvezető elmondta, novemberben a biokuka mellől, a kuka tartalmán felül, egy zsák vagy egy köteg zöldhulladékot térítésmentesen elszállítanak. Ennek feltétele, hogy a zöldhulladék rakodható állapotban, zsákban – de ne a szelektív gyűjtésre szánt zsákban – vagy kötegelve kerüljön kihelyezésre.

Komposztot készítenek

Az elszállított biohulladék és a zöldhulladék is a Regionális Hulladékkezelő Üzembe kerül, ott komposztálják és nagyon jó minőségű talajjavító anyagot készítenek belőle. A komposztot a város közparkjainak tápanyag visszapótlására használják, de kiskert tulajdonosok, mezőgazdasági termelők is hasznosíthatják, valamint például a Hulladékért virágot akcióban, a virágosítás idején ajándékba is adják. Fontos információ, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően decembertől a biohulladék elszállítása szünetel.

 

Szoboszlai Tibor

#kapcsolódó

ELBÚCSÚZOTT A PLÉBÁNOS

ELBÚCSÚZOTT A PLÉBÁNOS

Nyugdíjba vonult, és utolsó szentmiséjét tartotta - mint plébános - Keresztes...

Június hónaptól elkezdődik az ebek összeírása

Június hónaptól elkezdődik az ebek...

Ki kell tölteni az ebösszeíró adatlapokat