BEFEJEZŐDÖTT A KAZINCZY FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA KORSZERŰSÍTÉSE

BEFEJEZŐDÖTT A KAZINCZY FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA KORSZERŰSÍTÉSE

Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című pályázat keretében több intézményt is felújítottak, a kivitelezési munkálatok két ütemben valósultak meg.

Megújult többek között az 1. számú Idősek Klubja, a városi ifjúság egyik központja, a Mustárház, a Polgármesteri Hivatal B épülete és több oktatási intézmény, köztük a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye. A felújított iskolánál helyszíni bejárást tartottak – Dr. Ulrich Attila is jelen volt; az alpolgármester azt mondta, az önkormányzat tulajdonában lévő épületek meghatározó része energetikailag már elavult volt, ezért jelentős a város egymilliárd forintos, TOP-os projektje.

Az iskolák esetében azt kell kiemelni, hogy nem mi vagyunk a fenntartók. Mi kizárólag tulajdonosai vagyunk az épületeknek, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy minél több fejlesztés, korszerűsítést megvalósuljon. Fontos, hogy a diákok és a tanárok olyan környezetben legyenek, ahol télen nem fáznak, nyáron pedig nincsen melegük. Ezért vannak ezek az energetikai korszerűsítések, amelyek elsősorban a szigeteléseket, a fűtéskorszerűsítést érintik, mert elavultak az épületeink. Hosszú idő óta nem történtek felújítások – és ha ezeket megoldjuk, akkor kevesebb energiát használ majd fel a város.

A 40 éves Árok utcai intézménynél szükségszerű, jelentős volt a korszerűsítés – mondta a tagintézmény vezetője, Heteyné Timándi Tünde.

Nagyon örültünk ennek a beruházásnak és büszkék vagyunk arra, hogy megvalósult az energetikai korszerűsítés, felújítás. Ennek része volt a teljes hőszigetelés, színezés, tetőburkolás, illetve tetőszigetelés, radiátorokat cseréltek valamennyi tantermünkben. A mozgáskorlátozottak részére pedig elkészült az akadálymentesítés.

A korszerűsítésnek köszönhetően az energiahatékonyság nőtt, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása csökkent. A kivitelezés összköltsége több mint bruttó 153 millió forint volt.

 

Dér Vivien

#kapcsolódó

Nyíregyháza lesz a díszvendég

Nyíregyháza lesz a díszvendég

Nyíregyháza lesz a Vásárhelyi Forgatag idei díszvendége.