Nemzetközi vikáros siker

Nemzetközi vikáros siker

Platina minősítésben részesültek a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola furulyás növendékei a rzeszówi XI. Nemzetközi Kamarazenei Versenyen. A csoport tagjai nem először álltak közönség és ítészek elé, rendszeres résztvevői a hazai és a nemzetközi megmérettetéseknek.

Nyíregyháza hírnevét és a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában zajló színvonalas zeneoktatást öregbítette Barota Boglárka, Kereskényi Fanni, Pristyák Zsófia és Szentpéteri Fanni, akik kamarazenei művekkel mutatkoztak be a XI. Nemzetközi Kamarazenei Versenyen.

Nyíregyháza testvérvárosában, Rzseszówban kétévente rendezik meg a rangos versenyt, ahová lengyel zeneművészeti szakközépiskolás növendékeket várnak a szervezők.

A versenyen egyedüli külföldi partnerként léptek fel a Vikár növendékei, akik alapfokú művészetoktatásban részesülnek, mégis szépen bizonyítottak a középfokú tanításban részt vevő tanulók mezőnyében.  

A 3 tagú zsűri tagjai lengyel zeneművészeti egyetemek, főiskolák oktatói voltak.  A nyíregyházi növendékek Bartók Béla Román népi táncok című művét, valamint egy középkori táncmuzsikát adtak elő. A négytagú kamarazenekar olyan sikert aratott Rzeszówban, hogy a Platina minősítés mellett a legjobbak gálahangversenyén ismét közönség elé léphettek

A lányok már középiskolások, tanulmányaik mellett több éve furulyáznak a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában tanáruk, Purné Orha Andrea iránymutatásai alapján.  

A Platina minősítéssel rendelkező quartett ebben a tanévben Budapesten is fellép az Országos Furulyaversenyen.

A versenyre a csoportot elkísérte Tamás Attila intézményvezető.

#kapcsolódó

Nyílt nap volt a Wesselényiben

Nyílt nap volt a Wesselényiben

Nyílt nap a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma,...

Szakmák Éjszakája 2018-ban is!

Szakmák Éjszakája 2018-ban is!

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!