Felvételi Élménynap a Nyíregyházi Egyetemen

Felvételi Élménynap a Nyíregyházi Egyetemen

Felvételi Élménynapot, egész napos eseményt rendeznek 2018. november 28-án, szerdán a Nyíregyházi Egyetemen.

Felvételi Élménynapot, egész napos eseményt rendeznek 2018. november 28-án, szerdán a Nyíregyházi Egyetemen. A tájékoztató és szórakoztató programokra szeretettel várják a középiskolásokat, iskolás csoportokat, családokat, diákokat és szüleiket is. A Nyíregyházi Egyetem új kezdeményezésének célja – tájékoztatott Ferencziné dr. Ács Ildikó, az egyetem oktatási rektorhelyettese –, hogy a felvételire készülő diákok és szüleik betekintést nyerhessenek az egyetem hallgatói és tudományos életébe, így 8:00 és 17:00 óra között előadásokat látogathatnak, laborokat nézhetnek meg, a hallgatók által szervezett programokon vehetnek részt a vendégek, illetve a szülők számára 17:00 órától tájékoztató fórumot is szerveznek. A részletes program elérhető az egyetem honlapján.

 

Bemutató előadások, tájékoztató programok, filmvetítés, laborlátogatások és még sok érdekes program várja a napközben a Nyíregyházi Egyetemre látogató érdeklődőket, diákokat, szülőket, iskolai csoportokat. A részletes programot, az események időpontját és helyszíneit az egyetem honlapján is megtalálják a vendégek. (www.nye.hu) 17:00 órától szülői fórumot, tájékoztatást tartanak a felvételi információk iránt érdeklődőknek az "A" tanulmányi épület A114-es tanácstermében (A épület 1. emelet).  

 

A Hallgatói Önkormányzati Testület tájékoztató és bemutató programokkal várja a vendégeket. 11:00 órától óránként idegenvezetéssel egybekötött egyetem-túra indul az „A" épület földszintjéről. A „B" tanulmányi épület földszintjén fesztiválsarkot rendeznek be, ahol részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők az egyetemi rendezvényekről érintve az itt szervezett házibajnokságokat, illetve a Gólyatábort, Gólyabált és a FŐHE fesztivál programjait is megismerhetik. A „B" épület földszintjén található LEGO közösségi térben rajz szakos hallgatók elkészítik a vállalkozó kedvű látogatók karikatúráját. A Hallgatói Szertár Klubban (Campus Hotel alagsora) betekintést nyerhetnek a látogatók az egyetemi játék-bajnokságok világába és természetesen ők is a próbára tehetik ügyességüket (FIFA-bajnokság, Honfoglaló-bajnokság). A fedett atlétikai csarnokban testnevelés szakos hallgatók várják az érdeklődőket egy sportbemutató erejéig és természetesen a látogatók itt is aktív szereplői lehetnek a játéknak, kipróbálhatják magukat teqballban és volleyteq-ben. Emellett a LABOR-GYM jóvoltából kifejezetten egészséges ételeket kóstolhatnak meg a diákok, illetve életmód tanácsadáson is részt vehetnek. A Campus Kollégium alagsorában található Élménylaborban a robotprogramozást, a számítógépes játékok világát és egyéb informatikai játékokat, ügyességi játékokat próbálhatnak ki a látogatók. – tájékoztatott Nagy Arabella Henrietta, az egyetemi Hallgatói Önkormányzati Testület elnöke.

#kapcsolódó

NÉPSZAVAZÁS A KVÓTÁRÓL

NÉPSZAVAZÁS A KVÓTÁRÓL

Nem minden párt delegált tagot az október 2-ai népszavazás bizottságaiba. Nyíregyházán...

Gasztronómiai és kulturális bemutató a Zrínyiben

Gasztronómiai és kulturális bemutató...

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban, a Centenáriumi év keretében...