Krúdysok a Kerpel - Fronius Ödön Tehetséggondozó Programon

Krúdysok a Kerpel - Fronius Ödön Tehetséggondozó Programon

A 2018. december 5-én megrendezett Kerpel- Fronius Ödön Tehetséggondozó Programon vettünk részt néhány diáktársammal.

Idén 13. alkalommal szervezték meg ezt az eseményt a Semmelweis Egyetemen a partner-középiskolák diákjai részére. Ezzel lehetőséget kaptunk arra, hogy megismerkedjünk az egyetem klinikáin, intézeteiben folyó munkával.


Biológia tanárunk, Gergely Tibor tanár úr hívta fel a figyelmünket erre a programra, és nála jelentkezhettünk a különböző előadásokra. A Semmelweis Egyetemen zajlott a feliratkozás 10-11 óra között, ahol nagyon kedvesen, szívélyesen fogadtak/kalauzoltak minket. Ezek után a 10-15 fős csoportjainkhoz kijelölt mentorok kísértek át bennünket a klinikákra. Egy kis betekintést nyerhettünk az intézményekben zajló munkákba, a mindennapokba is. Majd a felmerült kérdések megválaszolása után körbe vezettek minket az intézményben, ahol megismerkedhettünk az ott használt érdekesebbnél érdekesebb eszközökkel, helyszínekkel.  Ezek után visszakísértek minket az egyetemre, ahol Prof. Dr. Kiss András tartott egy érdekes előadást „A daganatos betegségek diagnosztikája és célzott kezelése” címmel. Végezetül az intézetlátogatások és az előadás után egy kötetlen beszélgetésre is meghívást kaptunk, ahol a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program hallgatói beszéltek arról, milyen az egyetemi hallgatók élete, milyen nehézségek várnak minket és milyen eredményeket érhetünk el.


Reméljük, hogy az itt megszerzett tudást és az itt elhangzott érdekességeket hasznosítani tudjuk a középiskolai és a majd az egyetemi tanulmányaink alatt. Hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk az eseményen, és sok élménnyel gazdagodtunk.

Seregi Aliz 11.C

#kapcsolódó

Zays Hét diák szemmel

Zays Hét diák szemmel

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi Szakgimnáziuma és Kollégiuma...

ISMERJÉTEK MEG A KELL EGY!MÉG! ZENEKART

ISMERJÉTEK MEG A KELL EGY!MÉG! ZENEKART

Négy nyíregyházi tehetséges fiatal, Tóth Tamás, Rádai Péter, Bodó Bence és...