Ismerjük meg jobban Oroszországot, avagy orosz teadélután a Kölcseyben

Ismerjük meg jobban Oroszországot, avagy orosz teadélután a Kölcseyben

Egy csütörtöki délután a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik tantermében kezdetét vette a most először megrendezett orosz teadélután.

A program célja az volt, hogy az őszi szentpétervári úton részt vett diákok prezentáció formájában mesélhessenek élményeikről, és bemutathassák a város ezernyi csodáját a tantestületnek és az érdeklődő diákoknak.

Csoportmunka keretében mutattuk be az orosz kultúrát, életstílust, miliőt és a nyelvvel kapcsolatos élményeinket. A délután érdekessége a kötetlensége volt, hiszen az előadások közben bátran felállhattunk tradicionális orosz édességeket és teákat is kóstolni. Nagyon jó élmény volt Márk Attila Olivér igazgató úr, kísérőtanáraink és diáktársaink élménybeszámolóját meghallgatni, továbbá én is megoszthattam a jelenlévőkkel az Oroszországban szerzett tapasztalataimat.

Ezek után pedig az iskolánkban tanítási gyakorlatukat teljesítő orosz-angol szakos hallgatók, Posta Andrea és Szalóki Eszter élménybeszámolóját hallgathattuk meg a féléves moszkvai részképzésükről. Rengeteg hasznos tanáccsal láttak el bennünket az orosz hétköznapi élettel kapcsolatban.

A teadélután végén egy nyereményjátékot is szerveztek a hallgatók számunkra Moszkvából hozott különlegességekért. Összességében nagyon tartalmas és jó hangulatú délutánt hagyhattunk ezen a csütörtöki napon magunk mögött, amelyen számos új dolgot tudtunk meg a XXI. század Oroszországáról és kóstolhattunk finomabbnál finomabb orosz süteményeket. Örülök, hogy nemcsak a szentpétervári utazáson, hanem ezen az orosz teadélutánon is részt vehettem, amely biztosan maradandó élmény marad számomra.

 

Tótfalusi Fanni 11. B

 

#kapcsolódó

Tanulj szakmát, mert megéri! Videó!

Tanulj szakmát, mert megéri! Videó!

Ismerd meg jobban a Nyíregyházi Szakképzési Centrumot és tanulj szakmát! Gurbánné...

Elsők lettek a széchenyisek

Elsők lettek a széchenyisek

Az eTwinning egy biztonságos felületet biztosít a részt vevő európai oktatási...