Balesetek, incidensek szilveszterkor - íme, a mentők és a rendőség mérlege

Balesetek, incidensek szilveszterkor - íme, a mentők és a rendőség mérlege

A mentők 2980 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 830 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A rendőrség bejelentése szerint két közúti balesetben ketten vesztették életüket szilveszter napján.

A mentőket országszerte 9 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, előfordult olyan eset, ahol valakinek a kezében robbant fel a petárda, máshol a pirotechnikai eszköz arc, illetve szemsérülést okozott - írja közleményében az Országos Mentőszolgálat.

Alkoholmérgezés: megjött a szilveszteri mérleg

A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szénmonoxid mérgezések, és belgyógyászati rosszullétek mellett idén 139részeg, vagy esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, közülük 37-en kiskorúak voltak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a két halálos kimenetelű közlekedési baleset mellett, 7 súlyos és 15 könnyű sérüléssel végződött. mellett további 7 súlyos és 15 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó rendőrök összesen 84 embert fogtak el, közülük 15 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 55 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 104 embert állítottak elő, köztük 49-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 4 embert ittas vezetés gyanúja miatt - idézi az MTI.

Megsérült egy 11 éves kislány egy helytelenül használt tűzijátéktól kedd hajnalban Győrben. A Virágpiac tér és az Aradi vértanúk útja sarkán a kislány mellett robbant egy ismeretlen ember által működésbe hozott tűzijáték. A gyermeket súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel vitték kórházba. A rendőrség bűntető eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

#kapcsolódó

HÚSZ ÉVES A GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK

HÚSZ ÉVES A GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT...

Idén ünnepli a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete a közgazdász...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK!