140 ÚJ MUNKAHELY LÉTESÜL - 7700 NÉGYZETMÉTERES GYÁRTÓCSARNOKKAL BŐVÜL AZ EISSMANN

140 ÚJ MUNKAHELY LÉTESÜL - 7700 NÉGYZETMÉTERES GYÁRTÓCSARNOKKAL BŐVÜL AZ EISSMANN

Részletek itt!

2,08 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi gyárát az Eissmann, amit a magyar kormány 556 millió forinttal támogat. Így 7700 négyzetméterrel bővül a gyártási terület, új gépeket szereznek be és 140 munkahely jön létre. Az épület májusra elkészül, az új munkaerő felvétele hamarosan kezdődik.



Így épül Nyíregyházán az Eissmann új gyártócsarnoka. A német autóipari beszállító cég több mint 2 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi gyárát, amit a magyar kormány 556 millió forinttal támogat. 1997-ben az Eissmann nyíregyházi gyártóegysége volt a vállalat első Németországon kívül felépült termelő központja, azóta is folyamatosan fejlődik így kiemelt helyen szerepel a termelési struktúrában. Az új beruházással 7700 négyzetméterrel bővül a gyártócsarnok és a technológia. A tervek szerint májusra befejeződik az építkezés és 140 munkahely is létesül. Az új munkavállalók felvételét hamarosan elkezdik. Elsősorban gépkezelőkre, bőrtermék készítőkre van szükség és néhány mérnököt is felvesznek.

Az építkezés folyik, az új csarnok május végére lesz kész. Ez egy 2 milliárd forintos beruházás, az embereket pedig az elkövetkező hónapoktól kezdjük el felvenni, hisz a technológiai bővítések már ebben a meglévő gyártócsarnokban folyamatban vannak. Néhány gyártósort már most beüzemeltünk, amik nem férnek el ide, azok fognak az új csarnokba kerülni.

– mondta el Böszörményi Attila, az Eissmann ügyvezető igazgatója.

A Nyíregyházán működő multinacionális cégek jól érzik magukat a városban. Szívesen maradnak és fejlesztik gyáraikat itt. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Nyíregyháza minden területen folyamatosan fejlődik, nincs munkaerőhiány és a városvezetés is jó kapcsolatot ápol velük, mondta el a Nyíregyházi Televízió stábjának Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Eljött Nyíregyháza ideje. Sokat tettünk ezért. Ezek a beruházások visszaigazolások, és arról szólnak, hogy a város az adottságaival, a munkaerővel, a közlekedés infrastruktúrájával, tág körben üzleti infrastruktúrájával tudnak és akarnak élni ezek a nagy befektetők. Ez egy nagyon jó hír, mert ez visszaigazolása annak is, amit 5-6 évvel ezelőtt elindítottunk, mikor a városfejlesztési programot végig gondoltuk és ütemesen, de következetesen valósítjuk meg, azokra szükség van.

– tette hozzá Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára csütörtökön Budapesten jelentette be az állam támogatását. Kiemelte, Nyíregyháza és a Kelet-Magyarországi régió a magyar fejlesztéspolitika középpontjában áll, 2019-ben is arra törekednek, hogy minél több hasonló színvonalú beruházás valósuljon meg a térségben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

#kapcsolódó

Újabb duális képzések indulnak az egyetemen

Újabb duális képzések indulnak az egyetemen

SZEPTEMBERTŐL ÚJABB KÉT SZAKON INDÍT DUÁLIS KÉPZÉST A NYÍREGYHÁZI EGYETEM

TOVÁBB BŐVÜL A NYÍREGYHÁZI LEGO GYÁR

TOVÁBB BŐVÜL A NYÍREGYHÁZI LEGO GYÁR

A LEGO Csoport ma jelentette be a 2017. június 30-án lezárult első félév pénzügyi...