CSOMAGFORGALMI REKORD A MAGYAR POSTÁNÁL

CSOMAGFORGALMI REKORD A MAGYAR POSTÁNÁL

Csomagforgalmi rekord a Magyar Postánál, tavaly valamivel több mint 41 millió csomagot és árutartalmú küldeményt kezelt a posta, ami 5 százalékos növekedés 2017-hez képest - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.

A több mint 41 millió csomag 30 százalékát a negyedik negyedévben jegyezték fel. Az év utolsó két-három hónapjában nem ritkák az olyan napok, amikor a napi átlagos küldeménymennyiség kétszerese érkezik a logisztikai üzemekbe.

A csomagküldemények mennyiségének jelentős emelkedése jórészt a hazai e-kereskedelmi szektor dinamikus növekedésének tudható be. Tavaly a korábbi évek átlagához képest jóval több volt a nagy terjedelmű küldemény, például hűtő, televízió, a karácsonyi akciók hatására - olvasható a Világgazdaságban.

A Magyar Posta adatai szerint 2018 utolsó negyedévében több mint 12 millió darab csomag és árutartalmú küldemény jutott el a címzettekhez. A megnövekedett küldeménymennyiség ellenére a postánál mind a telefonos, mind pedig az e-mailes ügyfélmegkeresések száma csökkent, a Black Friday utáni időszakban mintegy 25 százalékkal kevesebb panaszt regisztráltak, mint egy évvel korábban.

A Magyar Posta az elmúlt évben is több intézkedéssel készült az év végi forgalomnövekedésre. A csúcsidőszak kezdetén egy új, 1 milliárd forintos automata csomagfeldolgozó rendszert állítottak üzembe, továbbá országszerte mintegy hatvan postán extra csomagpontok kialakításával bővítették a kapacitást.

napi.hu

#kapcsolódó

Időutazás Bánki módra 1956-ba

Időutazás Bánki módra 1956-ba

Iskolánk minden évben ünnepi műsorral tiszteleg az 56-os forradalom eseményei,...

Temesvárról is várja a vendégeket Nyíregyháza

Temesvárról is várja a vendégeket Nyíregyháza

Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével május 18-án egy nyíregyházi delegáció...