Két évet töltött előzetesben igazságtalanul - Nem ő ölte meg anyját!

Két évet töltött előzetesben igazságtalanul - Nem ő ölte meg anyját!

Részletek itt!

Tizenkét évvel Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolása után nem jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték a Nyíregyházi Törvényszéken különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás miatt D. Lajost, aki feltételesen sem helyezhető szabadlábra.

A segédmunkás jelenleg is börtönben van egy bűncselekmény-sorozat elkövetése miatt, és idén szabadult volna. A tettes 2007. április 7-re virradóra ölte meg áldozatát annak debreceni lakásában. Az asszony holttestét a fia fedezte fel, ő értesítette a rendőrséget. A nyomozók szerint a fiú túlságosan nyugodtan fogadta anyja elvesztését, ami gyanús lett számukra, annyira, hogy végül vád alá helyezték.

Tehát Schönstein Sándort vádolták meg anyja megölésével, majd első fokon tizenkét év fegyházra ítélték a Debreceni Törvényszéken. Mindezt azután, hogy D. Lajos kétszer is beismerte a rendőröknek, hogy ő volt a gyilkos, a vallomásait aztán visszavonta, mondván: drog hatása alatt állt. Schönsteinnek pedig a barátai hiába igazoltak alibit, akikkel szalonnát sütött a gyilkosság időpontjában Debrecentől húsz kilométerre.

A ma már negyvenéves férfi két évet töltött előzetesben, amikorra a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bizonyítottság hiányában felmentette. A gyilkosság vizsgálatát a Petőfi Attila vezette nyomozóspecialistákból álló főosztály átvette és bizonyította D. Lajos bűnösségét.

Jogilag azonban Schönstein még mindig nem kapott elégtételt. Ahhoz, hogy kimondják, nem ő követte el a gyilkosságot, perújrafelvételt kell kérnie, amint D. Lajos ítélete jogerőssé válik.

magyaridok.hu


#kapcsolódó

Kibővített bértámogatás: ezek az ágazatok kapnak segítséget

Kibővített bértámogatás: ezek az ágazatok...

Kibővített bértámogatás: ezek az ágazatok kapnak segítséget