Újra divat a házasság Magyarországon - Szerinted is?

Újra divat a házasság Magyarországon - Szerinted is?

Egyre népszerűbb a fiatal házasok adókedvezménye.

A magyar kormány széles körű családtámogatási rendszerrel segíti a családalapítást és a gyermekvállalást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel a vasárnap kezdődött házasság hete alkalmából, úgy fogalmazva, hogy a házasság intézménye ma fénykorát éli Magyarországon.

A közlemény szerint a Házasság hete rendezvénysorozat, amelyet február 10-től 17-ig tartanak, a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet.

Azt írták: húsz évvel ezelőtt nem kötöttek annyi házasságot, mint az utóbbi években. Tavaly január és november között csaknem 49 ezer pár döntött a házasság mellett. Egyúttal csökkent a válások száma, 2010 óta 23 százalékkal kevesebb a válással végződő házasságok aránya.

Egyre népszerűbb a fiatal házasok adókedvezménye

A családtámogatási intézkedéseket ismertetve hangsúlyozták: a fiatal házasok adókedvezménye egyre népszerűbb a friss házasok körében. Az elmúlt két év adatai alapján a fiatal házasokat megillető támogatást egyre többen ismerik, havonta átlagosan csaknem 37 ezer házaspár veszi igénybe a kedvezményt. A havi ötezer – két év alatt százhúszezer – forintos támogatás két évig jár a fiatal házaspároknak, függetlenül attól, hogy közben gyermekük születik-e. Az adókedvezmény gyermek születése esetén a családi adókedvezménnyel együtt is érvényesíthető, és már évi 60 ezer forinttal növeli a család költségvetését.

Plusz öt szabadnap a közigazgatásban dolgozó friss házasoknak

Kitértek arra is, hogy a márciustól életbe lépő, új kormányzati igazgatási törvény a központi közigazgatásban dolgozó friss házasoknak 5 plusz nap szabadságot biztosít.

Idézték a Magyar ifjúságkutatás eredményeit, amelyek szerint a 15-29 éves magyar fiatalok döntő többsége házasságban gondolkodik. A megkérdezett fiatalok gyermeket is szeretnének, átlagosan kettőt.

hirado.hu

#kapcsolódó

Jubileumi gálaműsor a Zayban

Jubileumi gálaműsor a Zayban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Zay. Ennek tiszteletére jubileumi gálaműsort...

Like 2 középdöntő! Nézd meg a képeket!

Like 2 középdöntő! Nézd meg a képeket!

A hétvégén a Váci Mihály Kulturális Központban tartották meg a Like2 városi...