MEGÚJUL AZ SZTK FÖLDSZINTJE – BŐVÜL A FIZIOTERÁPIÁS ESZKÖZPARK

MEGÚJUL AZ SZTK FÖLDSZINTJE – BŐVÜL A FIZIOTERÁPIÁS ESZKÖZPARK

Részletek itt!

Közel 300 millió forintból újul meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház öt telephelye egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. A program infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket is tartalmaz. A nyíregyházi kórházban közel 150 millió forintból korszerűsödik a fizioterápiás járóbeteg szakellátás.


Újabb európai uniós pályázatot nyert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. Közel 300 millió forintból korszerűsödnek a fizioterápiás célú járóbeteg-szakellátás szolgáltatásai. Az intézmény legnagyobb betegforgalmú telephelye a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, amelyben 261 járóbeteg szakrendelés működik. Itt közel 150 millió forintból újítják fel az SZTK épületének bizonyos részeit.

A nagy építkezés itt van Nyíregyházán. Ebben már nekünk szerencsére rutinunk van, hogy hogyan kell egy építkezés alatt a betegellátást biztosítani, úgyhogy ez meg fog valósulni most is. Én a türelmüket kérem a kedves betegeknek és hozzátartozóknak, munkatársaimnak is, hogy ameddig tart ez a projekt, tartsanak ki, és ugyanúgy folyjon a gyógyító eljárás, hisz egy szép és egy méltóbb helyet fogunk kapni. Ez csak az első lépése, szeretnénk természetesen tovább folytatni.

– mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A munkaterületet átadták a kivitelezőnek január közepén, így már elkezdődött a beruházás.

A kivitelezés során a Bocskai utca felőli bejárat lesz kialakítva akadálymentesen, azt követően az épület földszintjén a vizes blokkokat szeretnénk felújítani, valamint ahogy beérkeznek a betegek, az előjegyző és a kartonozó pult átkerül a régi büfé helyére, a büfé pedig átkerül az üzletek helyére.

– mondta el Komán Attila, a Fejlesztési Osztály vezetője.

Ezen kívül megvalósul az SZTK épületének első emeletén egy fizioterápiás részleg kialakítása, a Szülészet-Nőgyógyászati épület földszinti fizioterápiás helységeinek felújítása és a Sebészeti tömb földszinti fizioterápiás helység festése és klimatizálása. A projekt nyíregyházi vonatkozása tartalmaz 53 nagy értékű, 10 db kis értékű és 2 db egyéb eszköz beszerzést is. Ezektől a hatékonyabb betegellátás mellett, a várakozási idő csökkenését is várja a kórház vezetése.

Reméljük azt, hogy ezekkel a több frekvenciás és több csatornás eszközökkel egységnyi idő alatt, több beteget tudunk ellátni. Ez által egy nap alatt is több beteget tudunk ellátni, tehát az előjegyezhető betegek számát is tudjuk növelni és reméljük, hogy csökkenni fog a várakozási idő.

– mondta el, dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója.

A kivitelezés 10 hónapig fog tartani. A betegellátás nem szünetel ez idő alatt sem. A kórházvezetés kéri a betegek és hozzátartozóik türelmét a munkálatok idején.


#kapcsolódó

Már közel 500 házi karantént rendeltek el

Már közel 500 házi karantént rendeltek...

Már közel 500 házi karantént rendeltek el