Megszépül a Sóstói úti kórház - Gőzerővel folyik a munka

Megszépül a Sóstói úti kórház - Gőzerővel folyik a munka

Videók és képek a felújításról itt!

150 millió forintból, 4 ütemben újítják fel a Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztályát. Az első ütem már lezárult, új vizesblokkok készültek és korszerűbbre cserélték a nővérhívó rendszert. A beruházás forrását vis maior támogatásként az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja 100 millió forintig, a fennmaradó részt a kórház önerőből állja.

 

Az 1960-as években épült az az épület, amelyben a Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztálya működik. Azóta semmilyen nagyobb korszerűsítés nem történt a tömbön, mindeddig. Jelenleg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vis maior támogatásának köszönhetően, közel 150 millió forintból, 4 ütemben újítják fel az épület bizonyos területeit. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közel 100 millió forintot biztosít, a hiányzó 50 millió forintot az intézmény önerőből állja. Az első ütem már megvalósult, az orvosi szobák helyén új vizesblokkokat alakítottak ki és korszerűbbre cserélték a nővérhívó rendszert.

 

- Itt egy nagyon komoly és nagy felkészültségű kollégák által vezetett osztály van, a megye egyetlen Pulmonológiai Osztálya, amely nagyon széles szakmai palettával működik. Mind a TBC kezelés, mind az onkológiai kezelések és más egyéb tüdőgyógyászati megbetegedések gyógykezelése történik. A körülmények itt nagyon mostohák voltak – mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Évente közel 4 ezer beteget látnak el az osztályon, így a betegbiztonság és a páciensek komfort érzetének javulása szempontjából különösen jelentősek a felújítási munkálatok. Az első ütem lezárulását követően azonnal elkezdődött a második ütem megvalósítása. Ennek keretében az Északi szárnyban is megújulnak a vizesblokkok, megerősítik a födémet és az összes helyiség tisztasági festést kap. A harmadik ütemben a Déli szárnyat korszerűsítik, a 4. ütemben pedig új PVC burkolatot kap mindkét szint. Egy másik vis maior támogatásnak köszönhetően új nyílászárókat építenek be, ez közel 50 millió forintból valósul meg, amiből 36 millió forint támogatást, szintén az  Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosít.

#kapcsolódó

Védőszemüveg gyártásba kezdett a LEGO Nyíregyházán

Védőszemüveg gyártásba kezdett a LEGO...

Védőszemüveg gyártásba kezdett a LEGO Nyíregyházán

Jótékony felajánlás a kórháznak

Jótékony felajánlás a kórháznak

EGYEDI FEJLESZTÉSŰ TOLÓKOCSIKAT ADTAK ÁT