Futsal Kupa a Kölcseyben

Futsal Kupa a Kölcseyben

A gimnázium testnevelő tanárai hagyományt szeretnének teremteni ezzel a kupával.

Hagyományt szeretne teremteni a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium azzal, hogy minden év februárjában megrendezi a patinás belvárosi iskola frissen felújított és XXI. századi követelményeknek megfelelő tornatermében a Futsal Kupát.

2019. február 5-én a város középiskoláinak fiú csapati vették birtokukba az új tornatermet, melyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata kezdeményezésére TAO pályázat keretében és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott támogatásból, összesen 40 millió forintból újítottak fel.

A gimnázium testnevelő tanárai hagyományt szeretnének teremteni ezzel a kupával, melynek fő célkitűzése az egészséges életmódra nevelés mellett a csapatszellem kialakítása, valamint a városi középiskolák közötti baráti viszony erősítése.

A mérkőzések nagyon jó hangulatban zajlottak le, a csapatok sportszerűen küzdöttek, a tornateremben szurkoló diákok is jól érezhették magukat, hiszen az új eredményjelző-táblák tökéletes stadioni hangulatot biztosítottak.

A következő végeredmény született:

1. Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

2. Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium
3. Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma

2019. február 12-én a leány futsal csapatok mérhették össze tudásukat, és a lányok a fiúkat is meghazudtoló lelkesedéssel küzdöttek, hogy végül kialakulhasson az eredmény:

1. Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 
2. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium       
3. Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium        

           
A gólkirálynői címet a kölcseys Peimli Dorka érdemelte ki 16 góljával. A díjakat ünnepélyes keretek között Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezető és Márk Attila Olivér igazgató úr adták át a győzteseknek. A kabinetvezető úr köszöntőjében kiemelte a sport és a mindennapos testnevelés fontosságát, melyhez a kormány minden segítséget megad a középiskoláknak. A kölcseys diákok nemcsak azért vannak jó helyzetben, mert gyönyörűen felújított tornatermet kaptak, hanem mert élvezhetik a szomszédos Bessenyei tér 500 méter hosszú gumiburkolatú futópályáját is.

A tárgyi feltételek mellett a személyi feltételek is teljes mértékben adottak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, hiszen a testnevelő tanároknak, Csonka Judit, Horváth Anetta tanárnőknek és Vajda Gyula tanár úrnak köszönhetően a gimnázium az iskolák közötti pontversenyben mindig előkelő helyezést ér el.

Rákóczi Eszter a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 12. B osztályos tanulója

#kapcsolódó

Nyíregyháza egyetlen gamer rendezvénye hamarosan!

Nyíregyháza egyetlen gamer rendezvénye...

Nyíregyháza egyetlen gamer rendezvénye. League of Legends és Hearthstone 1v1...