XV. Országos Zongoraverseny - 3 vikáros döntőbe jutott

XV. Országos Zongoraverseny - 3 vikáros döntőbe jutott

2019. március 29-31 között rendezi meg a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a XV. Országos Zongoraversenyt. Háromévente a tehetséges művészpalántáknak lehetőségük nyílik arra, hogy bebizonyítsák rátermettségüket a szakmai zsűrinek. Az elődöntők már lezajlottak, három ifjú zongorista képviselheti Nyíregyházát a döntőben.

Befejeződtek a XV. Országos Zongoraverseny válogatói. Az országban hét területi válogató zajlott, a nyíregyházi 2019. február 13-án került megrendezésre a Vikár Sándor Zeneiskolában, ahol Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye alapfokú művészeti iskoláinak nevezett növendékei versenyeztek.

Az utazó-versenybizottság döntése alapján az 53 pont, vagy a fölötte pontszámot elért versenyzők vehetnek részt március végén a nyíregyházi döntőben, ahol 76 versenyző között kell bizonyítaniuk. A rangos esemény szervezője és megrendezője a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola.

Intézményünk következő növendékeit üdvözölhetjük a döntősök között: Tirpák Janka II. korcsoport (54 pont), felkészítő tanára: Tirpákné Lizák Teodóra. Váradi Amanda II. korcsoport (53 pont), felkészítő tanára: Pólikné Smid Ildikó. Korpai Marcell III. korcsoport (57 pont), felkészítője: Tirpákné Lizák Teodóra.

A válogatón szép játékukkal képviselték intézményünket: Duliczki Dóra II. korcsoport, tanára: Pólikné Smid Ildikó és Bodnár Boglárka III. korcsoport, tanára: Radó Zsuzsa.

A XV. Országos Zongoraversenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdette meg, előkészítője és szakmai vezetője az Oktatási Hivatal. Szervezője és lebonyolítója a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola. A döntő programjaira szeretettel várjuk a zenekedvelő nyíregyháziakat.


#kapcsolódó

Csizmadia Zoltán festőművész kiállítása Nyíregyházán

Csizmadia Zoltán festőművész kiállítása...

A Jósa András Múzeum időszaki kiállítása.

Michelin rajt! Nézd meg a videót!

Michelin rajt! Nézd meg a videót!

A 6. Michelin Bringafesztiválra idén is nagyon sokan ellátogattak. Nézd meg...