Kijevben érdeklõdtek Nyíregyháza iránt

Kijevben érdeklõdtek Nyíregyháza iránt

Még egyéves sincs, máris van magyarországi elismerése és a nemzetközi turisztikai közvélemény is felfigyelt rá. Ha ez egy találós kérdés lenne, akkor a válasz: a Pangea Hotel. A hagymakupolás katedrálisok városában, Kijevben rendezték február 24-én az International Hospitality Awards nemzetközi szállodai verseny díjátadóját, amelyre Nyíregyháza város legújabb szállodája is meghívást kapott. De a „hotellel” ment városi delegáció is, mely nyitottságot és kíváncsiságot tapasztalt irántunk.

Az Európában egyedülálló tematikus állatkerti szálloda két kategóriában is a nyertes jelöltek között volt, ami önmagában is óriási dolog, tekintve, hogy augusztustól van egyáltalán nyitva... (S közben az Év Szállása versenyben év végén szakmai különdíjat kapott.) Bár a fõdíjat végül nem sikerült elhoznunk, de annál nagyobb volt az érdeklõdés a szálloda iránt azon a programon, amelyet másnap rendeztek meg Magyarország Kijevi Nagykövetségén.

 

Bemutatkoztunk a nagykövetségen

 

A Nyíregyháza és Magyarország Kijevi Nagykövetsége által szervezett eseményen dr. Kádár András, Magyarország Kijevi Nagykövetsége Külgazdasági Irodájának vezetõje és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a nagy létszámban megjelent utazásszervezõket, utazási irodák vezetõit, a média képviselõit és a turisztikai szakembereket. A nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetõségekrõl Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Non­profit Kft. ügyvezetõje és dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. vezérigazgatója tartott prezentációt. A szakmai program során intenzív érdeklõdés mutatkozott a város turisztikai kínálata iránt, üzleti tárgyalások folytak az együttmûködési lehetõségekrõl az ukrán utazási irodák, konferenciaszervezõk és a nyíregyházi szakemberek között, valamint számos televíziós és rádiós interjú készült.

 

Workshop és kóstoló

 

A workshop keretében ajándékot is sorsoltak, ahol Czifrik Viktória, a Pangea Hotel vezetõje egy rövid bemutatkozást követõen személyesen nyújtotta át a nyertesnek az általa képviselt szálloda két fõ részére szóló ajándékutalványát, továbbá a Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. által felajánlott belépõjegyeket az Aquarius Élmény- és Parkfürdõbe. A workshopot követõen a szervezõk egy pálinkakóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a megjelenteket, ahol a vendégek megkóstolhatták a híres magyar kolbászt és szalámit is.

 

Egyre több ukrán vendég

– A bemutatkozás célja volt, hogy ne csak a határ­menti területekrõl, hanem a távolabbi régiókból is emelkedjen a turisták száma, illetve minél több vendégéjszakát töltsenek nálunk. A KSH elõzetes adatai szerint 2018. évben az ukrán vendégek száma 11,79 százalékkal, a vendégéjszakák száma 3,83 százalékkal nõtt az elõzõ évhez képest Nyíregyházán, s szeretnénk, ha ez a növekedés tovább folytatódna – kommentálta szerkesztõségünknek a látogatást Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetõje.

#kapcsolódó

ELÉGEDETTEK VOLTAK A MAGYAR ÉRETTSÉGIVEL A DIÁKOK

ELÉGEDETTEK VOLTAK A MAGYAR ÉRETTSÉGIVEL...

Petőfi kötettel kapcsolatos interjú szövegértésként, emellett pedig Radnóti...

A BORDÓ RÚZS IDÉN ŐSSZEL IS HÓDÍT

A BORDÓ RÚZS IDÉN ŐSSZEL IS HÓDÍT

A nyár napsütéses, vidám színei a sminkekben is fellelhetőek voltak az utóbbi...