TORKOS CSÜTÖRTÖK NYÍREGYHÁZÁN IS

TORKOS CSÜTÖRTÖK NYÍREGYHÁZÁN IS

Az egyházi naptár alapján az idén március 6-ára esik hamvazószerda, így a 2006-os indítás óta kialakult hagyomány szerint március 7-ére esik a Torkos Csütörtök akció időpontja.

A torkos csütörtök a farsang különleges napjainak egyike, mely valaha része volt a magyar népszokásoknak is. Lényege, hogy - a nagyböjt előtt - ezen a napon bőségesen fogyasztottak zsírban gazdag, és egyben a farsangi időszakhoz kötődő ételeket (pl. fánk), valamint megengedett volt a szokásosnál mohóbban, torkosabban étkezni.

2006-BAN ELEVENÍTETTÉK FEL A NÉPHAGYOMÁNYT

2006-ban Magyarországon a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére elevenítették fel újra a torkos csütörtök néphagyományát. Vagyis ilyenkor az akcióban részt vevő éttermekben és egyéb vendéglátóipari egységekben féláron fogyaszthatnak a vendégek.

MI IS CSATLAKOZTUNK

A népszerű közösségi portál segítségével utána jártunk, hogy Nyíregyházán mely éttermek csatlakoztak a kezdeményezéshez. Listánk persze nem teljes.

JOHN’S PUB ÉTTEREM
Március 7-én, egész nap fél áron ehetnek- ihatnak a John’s Pub étteremben. A nagy érdeklődésre való tekintettel foglalás esetén 2019. március 8-9-10.-ére is torkoskodást hirdetnek. Asztalfoglalás: 42/500-808.

LA BODEGA BISTRO&CAFE
Március 7-én, 50% kedvezmény a különleges ételkínálatokból a La Bodega Bistro&Cafe-ban.
Asztalfoglalás a helyszínen egyeztetés alapján vagy a 0670/417-9026-as telefonszámon.

BECK’S PUB RESTAURANT
Torkos napok az BECK’S PUB restaurantban! Torkos napok alkalmából március 7-én (csütörtökön) az étteremben 50% árengedménnyel válogathatnak a különleges étel kínálatból. Asztalfoglalás a helyszínen egyeztetés alapján vagy a megadott telefonszámon.
Tel: 0670/340-11-28.

Bruszel Dóra

#kapcsolódó

Megnyitott Nyíregyházán a KFC

Megnyitott Nyíregyházán a KFC

Megnyílt a Kentucky Fried Chicken gyorsétteremlánc legújabb üzlete Nyíregyházán....