OLVASÓI LEVÉL - IGAZI DISZNÓTOROS VOLT

OLVASÓI LEVÉL - IGAZI DISZNÓTOROS VOLT

Nagyjából tízezren látogattak ki a Sóstói Múzeumfaluba a II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválra február közepén, mely nagy sikert aratott.

Az egyben XVIII. Nemzetközi Böllérverseny egyik utózöngéje egy levél, mely szerkesztőségünkbe érkezett egy családapától, aki városban született gyermekének valami hagyományosat tudott mutatni... (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2019.03.01-jei számában).

„Nekem is élmény volt a disznóvágásos rendezvény, hát még a fiamnak! Én még jól emlékszem a malacvisításra és a felnőttek tüsténkedésére azokon a hajnalokon, vidékről származom ugyanis, így volt annak idején részem disznótorban. Igaz, akkor csak a farkát fogtam meg, azt is inkább, mikor már feküdt...

De hiába meséltem eddig erről a fiamnak, mást ezt élőben látni. Bár nem hajnalban értünk ki, így a vágásról lemaradtunk, de a feldolgozásról és a kóstolásról nem. Sok helyen megfigyelhettük, hogyan készül a kolbász, a hurka, és hogy az nem a semmiből kerül az áruházak hűtőibe, hanem összehangolt kezek munkája által.

Mindenhol nagyon kedvesen fogadtak és kínáltak, a kóstolójegy ára is korrekt volt, a látvány mellett pedig plusz élmény volt a fiamnak a játszópark, méltó volt a múzeumfaluhoz. Nekem tetszettek a színpadi programok is, de talán pár padot le lehetne oda rakni, ha valaki tovább időzne. A napos idővel szerencsénk volt, az pedig jó újítás, hogy ingyenes buszokkal is ki lehetett menni Sóstóra, sokan is voltak rajta. Így legalább én is megkóstolhattam a toroskáposzta mellett a fogópálinkát is...”

#kapcsolódó

Magyarországra jön a Trónok harca

Magyarországra jön a Trónok harca

2018. május 18-án lesz látható a Budapest Sportarénában.

"Éneklő Ifjúság" a Kodályban

"Éneklő Ifjúság" a Kodályban

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola ebben az évben is országos eseménynek...