Friss helyzetjelentés a városgondnoktól - Naponta közel félszáz hívás fut be hozzá

Friss helyzetjelentés a városgondnoktól - Naponta közel félszáz hívás fut be hozzá

Nyíregyháza városgondnoka folyamatosan várja a lakosság észrevételeit. Bejelentést a 70/387-8914 telefonszámon tehetnek a városlakók.

Három telefonja van és naponta közel félszáz hívás fut be hozzá. Bordás Béla városgondnok folyamatosan fogadja a városlakóktól a bejelentéseket arról, hogy hol mi zavarja őket a mindennapokban, mire lenne szükségük és mi akadályozza a városban a közlekedést. Néhány percre most mi is megállítottuk, hogy összegezze a legfrissebb „problémákat”.

SOK AZ ELHAGYATOTT AUTÓ

-Nyíregyházán jelenleg nagyon sok mozgásképtelen, elhagyatott autó vesztegel közterületen, parkolókban. Kaptam már bejelentést a Jósavárosból, Örökösföldről és az Érkertből is. Ezek az autók műszakilag közúti közlekedésre alkalmatlanok, egy részük már a forgalomból is ki van vonva, műszaki érvényességgel nem rendelkezik. Egyrészt ezek a járművek veszélyesek a környezetre (a gumiabroncsok sok esetben már foszlásban vannak, illetve a gépjárművekből folyik az olaj), másrészt rontják a város képét, de azt is ki kell emelni, hogy „felesleges” helyet foglalnak el a parkolókban, sőt, sokszor zavarják a be-és kihajtást is. Kérjük az ilyen járműtulajdonosokat, hogy haladéktalanul távolítsák el ezeket az autókat.

NE AKADÁLYOZZÁK A MUNKAGÉPEKET!

-A hét elején megkezdődött a Kállói úton a kerékpárút kialakítása. Azonban mivel Borbányán, a főútvonal mentén sok ingatlan található, az ott parkoló autók gyakran akadályozzák a munkát. A lakosság megértését és segítségét kérjük, hogy amíg nem készül el a kerékpárút, hagyjanak helyet a munkagépeknek.

FIGYELJÉK A FORGALOMKORLÁTOZÁSOKAT!

-A város területén, több helyen is érvényben vannak forgalomkorlátozások, elsősorban a lakó pihenő övezetekben. A Nádor és a Honvéd utca bizonyos szakasza egyirányúsítva lett, ezeken a helyeken ne rutinból közlekedjenek. Továbbá:

  • Tilos a várakozás a Liszt Ferenc utca kijelölt szakaszán, erre új KRESZ tábla figyelmeztet. Ennek ellenére mégis sokan megállnak ott, ezzel akadályozva az autósok folyamatos haladását.
  • Nagy forgalmat bonyolítanak le a Kórház közelében lévő utak, mellékutak. Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a Bocskai u. jobb oldalán lévő egyirányú útszakasz parkosított részen megállni és parkolni szigorúan tilos.
  • Gyakori probléma, hogy az autósok megállnak a Szent István utca forgalmi sávjában, ezzel akadályozva a haladást. Kérjük őket, hogy vegyék figyelembe a várakozni tilos táblát.
  • Már több hónapja 30 km/órás sebességkorlátozás van érvényben – a nyitott kerékpársáv miatt- a Fészek utcán, de említhetném a Búza utcát is. Ne megszokásból közlekedjenek arra.

 

Nyíregyháza városgondnoka folyamatosan várja a lakosság észrevételeit. Bejelentést a 70/387-8914 telefonszámon tehetnek a városlakók.

#kapcsolódó