Virtuális ívhegesztővel tanulnak Nyíregyházán - Bejárta az egész országot a hír

Virtuális ívhegesztővel tanulnak Nyíregyházán - Bejárta az egész országot a hír

Magyarország első szakképzési centruma mára modern digitális közösségi alkotóműhellyé nőtte ki magát.

Magyarország első szakképzési centruma mára modern digitális közösségi alkotóműhellyé nőtte ki magát. A patinás nyíregyházi Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakközépiskolában működik, tíz helyi iskola összesen hétezer diákját szolgálja ki a legmodernebb eszközökkel és kísérletező, ötletelő, projektalapú, korszerű szemlélettel.

A különleges szakkör a 3D-s nyomtatótól a CNC-vezérlésű gépekig minden modern eszközzel felszerelt, ráadásul arra ösztönzi a fiatalokat, hogy miután megismerkedtek ezekkel az eszközökkel, engedjék el a fantáziájukat, szerveződjenek csapatba, és valósítsák meg akár a lehetetlennek tűnő álmaikat is.


Az M2 Petőfi TV KiberMa című műsora meglátogatta az innovatív középiskolai inkubátorházat, ahol rögtön egy mini drónpilóta-tanfolyammal és egy adaptált robotkézzel fogadták őket, majd bemutatták a tolmácskesztyűt, amelynek segítségével a beszéd- és halláskárosult emberek jelnyelven kommunikálhatnak ép emberekkel, akik a jelelt szöveget automatikusan felolvasva hallják.

hirado.hu

#kapcsolódó

 Teltház előtt lépett színpadra a Princess

Teltház előtt lépett színpadra a Princess...

Teltház előtt lépett színpadra a Princess szombaton a Váci Mihály Kulturális...