Országos Francia NyelviTtanulmányi Verseny

Országos Francia NyelviTtanulmányi Verseny

Nyíregyházán 13 éve szervezünk országos francia nyelvi versenyt. Egyetemi oktatók, középiskolai és általános iskolai tanárokból álló szakmai team dolgozik együtt, hogy a verseny megvalósuljon.

Időpont: 2019.03.29.

Helyszín: Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12.


A verseny célja a francia nyelv népszerűsítése, a francia nyelvet tanuló diákok személyiségfejlesztése, készség- és képességfejlesztése, a tehetséges tanulók felkutatása és számukra versenylehetőség biztosítása, a felkészítő tanárok részére szakmai fórum biztosítása.

Az írásbeli forduló időpontja 2019. január 29-én volt. Az itt elért eredmény alapján került sor a legjobbak meghívására a verseny döntőjére, a szóbeli fordulóra.

A 7-10. osztályos versenyzők közül minden évfolyamon 17-18 tanuló ad számot tudásáról a szóbeli fordulón. A versenyre a nyíregyházi iskolákon kívül az ország különböző pontjairól (Győr, Pécs, Sárbogárd, Körmend, Veszprém, Budapest, Dunakeszi, Szeged, Szentes, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Debrecen, Eger) érkeznek a tanulók és felkészítő tanáraik, illetve szüleik. A verseny rövid megnyitója 11 órakor kezdődik iskolánk földszinti aulájában.

A szóbeli forduló az intézmény 3. emeletén zajlik 11 óra 30 perctől. A szóbeli forduló első részében a tanulók hallás utáni értését mérjük magnóról hallgatott szövegek értésével. A szóbeli forduló második részében a versenyzők évfolyamonként külön zsűri előtt adnak számot szóbeli kifejezőkészségükről, kommunikációs készségükről. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 16 óra 30 perckor kerül sor az iskola aulájában. A kétfordulós tehetséggondozó tanulmányi versenyt a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával valósítjuk meg.

#kapcsolódó

Fakanalat ragadtak

Fakanalat ragadtak

Fakanalat ragadtak a Bencsben a jókais kisdiákok.

Dinnyekreációk - te el tudod készíteni?

Dinnyekreációk - te el tudod készíteni?

Egy kis kreativitással nem is gondolnánk mennyi minden kihozható ebből a finom...