Ittasan vezette a kukásautót

Ittasan vezette a kukásautót

Tizenhat járműkategóriára vonatkozó eltiltással sújtaná az ügyészség annak a kukásautónak a vezetőjét, aki tavaly októberben ittasan ült a tehergépkocsi volánja mögé, majd balesetet is okozott.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a hulladékszállítási cégnél dolgozó férfi 2018. októberének egyik napján, munka után este a lakásán italozott, majd másnap kora reggel gépkocsival indult a nyíregyházi munkahelyére, ugyanis teherautó sofőrként dolgozik. A munkája miatt Nyíregyházáról Tímárra kellett mennie, és ott begyűjteni a szemetet. Kilenc óra előtt pár perccel tolatást végzett a kukásautóval Tímáron a Szabadság utcán, amikor is nekiütközött egy szabályosan parkoló személygépkocsinak.

 

A baleset után a férfit a rendőrök vérvételre állították elő. A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy akkor, amikor a férfi gépkocsival munkába indult, két ezrelék felett volt a vérében az alkoholtartalom, ami közepes fokú ittas állapotot jelent.

 

Nem mellékes tényező a vádlott felelőssége szempontjából, hogy 2018. nyarán ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt már pénzbüntetésre ítélte a bíróság, és akkor csupán a „B” kategaróiára vonatkozóan tiltották el a járművezetéstől, mert a személygépkocsiját vezette ittasan.

 

Ilyen körülmények között az ügyészségnek szigorú büntetési indítványt kellett tennie a vádlottal szemben, mert csak egy, az előzőnél súlyosabb büntetés alkalmas arra, hogy a jövőben visszatartsa újabb bűncselekmény elkövetésétől. Éppen ezért az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a férfival szemben, továbbá tiltsa el összesen 16 járműkategóriára vonatkozóan a járművezetéstől. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

#kapcsolódó

Ökolabor a Kossuthban

Ökolabor a Kossuthban

OKTATÁSFEJLESZTÉSBE ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSBA KEZD A KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM

Többen jöttek vissza Magyarországra tavaly, mint ahányan kivándoroltak

Többen jöttek vissza Magyarországra...

Többen jöttek vissza Magyarországra tavaly, mint ahányan kivándoroltak