Nagyszabású jubileumi hangverseny a Vasváriban – 50 éves az ének-zene tagozat

Nagyszabású jubileumi hangverseny a Vasváriban – 50 éves az ének-zene tagozat

Megtartotta 50 éves jubileumi hangversenyét a Vasvári Pál Gimnázium. A közel 100 éves intézmény legrégebbi tagozata az ének-zene tagozat. Az ünnepségen jelenlegi és volt vasváris diákok énekeltek együtt és idézték fel az iskolában töltött élményeket.



Viva la musica! - Éljen a zene! Énekelték közösen a Vasvári Pál Gimnázium jelenlegi és volt diákjai az intézmény jubileumi koncertjén. A közel 100 éves iskola legrégebbi tagozata az ének-zene tagozat.

 

Miért is fontos iskolánknak ez a jubileum? Mert történeteket mesél. Milyen jó volt olvasni a meghívó kiadványban egykori növendékeink, tanáraink gondolatait, élményeit. Mindannyiónknak megvan a saját emlékcsokra, s ezek a személyes történetek néha összecsengenek, néha feleselnek egymással, de végül megalkotják a nagy harmóniát.  Összeáll belőlük az 50 év története. Az események kiemelkedő szereplői pedig nem mások, mint a kórusvezetők, akik a fél évszázad alatt hosszabb rövidebb ideig vezették a kórust, akik szakmai hozzáértésükkel, zeneszeretetükkel, pedagógiai érzékükkel irányították a tanítványaikat. Akiknek a segítségével megszületett és megszületik ma is a csoda a színpadon – mondta el Kovács Ágnes, a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője.

 

A rendezvényen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte a résztvevőket, beszédében kiemelte, az iskola nagy múltra és kiemelkedő eredményekre tekint vissza a sport, az ének-zene és a tanulmányok tekintetében.

 

Mindannyiónk nevében nagy szeretettel gratulálok az ének-zene tagozat 50 évéhez. Valóban ez egy nagy múltú intézmény és maga a gimnázium is az. Régen úgy ismerték a Vasvárit, hogy sport gimnázium. A sportba tudjuk, hogy milyen eredményeket hozott a városnak a város hírnevét is növelve. De lám, hogy az alapoktatás, az oktatási színvonal magas szintje mellett, ami az elmúlt években tovább nőtt, ilyen produkciók is születnek itt. Én azt gondolom, jó lehet itt tanulni, tanítani és ilyen rendezvényekre járni, úgyhogy a következő 50 évre is sok sikert kívánok – tette hozzá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 

 

Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Oktatási Rektorhelyettese a beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy Nyíregyháza országos viszonylatban kiemelkedő helyen áll a zeneoktatás területén.

 

Az, hogy a 60-as években ennyire szívén viselte az akkori városvezetés a kultúrát, a művészeteket, ez a láncolat nem szakadt meg. Ezt lehet látni, érezni most is, a mai Nyíregyháza ugyan ilyen módon ápolja a kultúrát, a művészeteket és értünk, a diákokért, a képzésért van. Miért mondom ezt? Nézzünk szét egy kicsit az országban. Nem sok olyan város tudhat magának zenei képzéseket, ahol mind a három szinten képez. Alapfokon, középfokon és felsőfokon. Hiszen felsőfokú intézményekben is folyik zenei képzés – mondta el Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Oktatási Rektorhelyettese.

 

A jubileumi ünnepségen a közös éneklés mellett, egyéni számokkal is színpadra léptek volt vasváris diákok.


Fotók: Szarka Lajos

#kapcsolódó

Hamarosan jön a középiskolai felvételi

Hamarosan jön a középiskolai felvételi

Milyen a központi középiskolai felvételi magyarból? Hány feladatot kell megoldani,...

BOLDOG MACARON NAPOT!

BOLDOG MACARON NAPOT!

Március 20. – a macaron ünnepe!