„Ép testben ép lélek” - Vallják a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

„Ép testben ép lélek” - Vallják a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Ennek szellemében a kölcseys tanulók idén is részt vehettek sítáborban.

A helyszín ebben az évben a Białka Tatrzańska volt, amit az is motivált a közelség mellett, hogy a diákok belekóstolhassanak a hagyományosan jó magyar-lengyel kapcsolatokba.

A szállás és a sípályák teljesen elvarázsolták a diákokat, nem kevésbé a finom lengyel konyha és a szálloda alkalmazottainak vendégszeretete.

A bőséges ellátást azonban természetesen lemozogták a tanulók, hiszen másnap már korán reggel elkezdődött két csoportban a síelés.

A kölcseys sítáborok lényege, hogy nemcsak a síelni tudó gyerekek élvezhetik ezt a sportot, hanem a lelkes testnevelő tanárok a kezdőket is megtanítják erre a gyönyörű téli sportra.

Szinte repültek a napok, és a kezdők is egyre profibbakká váltak, így hatalmas sikerélményhez jutott mindenki.

Esténként a résztvevők kipróbálhatták a hófánkozást, ez lényegében annyit jelent, hogy úszógumihoz hasonlító eszközön lehet lecsúszni a havas lejtőn.

A sportprogramok mellett a testnevelők a kultúrára is gondoltak, így ellátogathattak a diákok Zakopanéba, a lengyel Tátra üdülőközpontjába. Mivel a pedagógusok a testnevelés mellett a földrajz és biológia szakemberei is, gondjuk volt rá, hogy a Tátra földrajzával és élővilágával is megismerkedhessenek a gyerekek egy kicsit.

A csapat példamutatóan viselkedett, így a kísérőtanárok meglepték a tanulókat egy élményfürdőzéssel is.

A kölcseys diákok szorgalmára vall, hogy a visszafelé úton a buszban már mindenki a heti lemaradását pótolta, hiszen a kötelességtudat munkált a gyerekekben, és az osztálytársak figyelmességének köszönhetően naponta megérkezett a tanulnivaló az okostelefonokra.

A tanulók annyira jól érezték magukat, hogy mindenki egybehangzó véleménye szerint jövőre is meg kell ismételni ezt az utazást. A szervezésért és a programok lebonyolításáért köszönet illeti a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium lelkes testnevelőit: Csonka Judit és Horváth Anetta tanárnőket, valamint Vajda Gyula tanár urat.

#kapcsolódó

Becsengettek a Bánkiban is!

Becsengettek a Bánkiban is!

Évnyitó ünnepséggel kezdődött a tanév a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki...

Idén is vár a a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér

Idén is vár a a Közösségi FACE-ek Ifjúsági...

Január 3-tól kezdve már a megszokott nyitva tartási időben várunk benneteket...