Ismét a legjobb a jók között a Szent Imre

Ismét a legjobb a jók között a Szent Imre

2019. március 14-én a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola immár zsinórban harmadszor nyerte el a nyolcosztályos gimnáziumok területi tanulmányi versenyének összesített első helyezését, illetve az azzal járó vándortrófeát.

A tehetséggondozást támogató, nemes versengés több mint két évtizeddel ezelőtt indult útjára, és minden évben más-más intézmény ad otthont neki. Idén a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium vállalta magára a szervezést, és fogadta a versenyben hagyományosan részt vevő, hét másik gimnázium több száz diákját.

Ezen a napon a szentimrések, a házigazdák mellett, a  nyíregyházi Arany János Gimnázium,  a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a nyírbátori Báthory István Gimnázium és Szakközépiskola és a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola és Kollégium tanulóival mérték össze tudásukat és tehetségüket.  

A részt vevők a közismereti tárgyak mellett komplex műveltségi, illetve bibliaismereti számokban, valamint különféle művészeti területeken (vers- és prózamondás, szép magyar beszéd, népdaléneklés, rajzpályázat) indulhattak.

A Szent Imre Gimnázium lelkes diákjai 18 kategóriában értek el kimagasló eredményt. A kategóriánkénti korosztályokat összesítve a gyerekek 15 harmadik helyezést, 16 második helyezést, valamint 19 első helyezést hoztak el, így nagy örömükre, idén is hazatérhetett velük régi, megszokott helyére a fényes vándortrófea. A felkészítő tanárok magas színvonalú munkáját a rendezők külön oklevéllel jutalmazták.

 

 

#kapcsolódó

" Seusora hangolás" a Jósa András Múzeumban

" Seusora hangolás" a Jósa András Múzeumban

A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola művésztanárai és diákjai segítenek...

Wesselényisek a Pályaválasztási Kiállításon

Wesselényisek a Pályaválasztási Kiállításon

A NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is...