Jön a tavasz, megy a lom - Mit? Mikor? Hogyan?

Jön a tavasz, megy a lom - Mit? Mikor? Hogyan?

Fontos információk a lomtalanításról.

Tavasszal, amikor végre beköszönt a jó idő, és az ember a természettel együtt erőre kap, késztetést érez arra, hogy belevágjon egy nagytakarításba. Jó hír, hogy ebben lesz segítség, legalábbis ami a kacatok helyét illeti. Április 6-ára ugyanis az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. lomtalanítást hirdet Nyíregyháza belterületén, illetve Oroson. Nem mindegy azonban, hogy mit, mikor és hogyan teszünk utcára!

Mit?

A közszolgáltató kizárólag a lakosságnál, a háztartásokban képződött, de a szabványos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagydarabos lomhulladékot szállítja el. A lomtalanítás keretében közterületre nem helyezhető ki építési és bontási hulladék, veszélyes hulladék, elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag és fémhulladék, biohulladék, ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladék.

Mikor?

Nyíregyháza belterületén (Belváros, Malomkert, Bujtos, Felsőpázsit, Hímes, Huszártelep, Jósaváros, Kertváros, Korányi kertváros, Örökösföld, Érkert) és Oroson április 6-án. A gyűjtési napot követően már ne helyezzenek ki lomokat, mivel azokról a területekről, ahonnan már elszállították a feleslegessé vált dolgokat, a közszolgáltatónak nem áll módjában ismét szállítani!

Hogyan?

A lakosok a lomtalanításra kijelölt nap folyamán, a lomtalanítási táblával ellátott helyekre, illetve a családi házban élők az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyűjtő edényeik helyére helyezhetik ki a lomot. A lomhulladékot a közterületen úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és gyalogosforgalmat ne akadályozza, a szállítójármű részére jól megközelíthető legyen, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, és ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével.

#kapcsolódó

A Jósavárosi Piacon óriási a választék – Koszorúk, virágok, mécsesek

A Jósavárosi Piacon óriási a választék...

Mindenki megtalálja a számára tetszőt.

Felkészültetek? Szombaton 9 órakor nyit a felújított Tófürdő!

Felkészültetek? Szombaton 9 órakor...

Június 15-én szombaton nyit a tavaszi hónapokban teljesen felújított Tófürdő.