Lettországban jártak a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium diákjai

Lettországban jártak a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium diákjai

A hét tanuló az ERASMUS+ program keretein belül utazott a Baltikumba.

Az Erasmus program koordinátora, az iskola igazgatóhelyettese a következőkben foglalta össze az északi tapasztalatcserét:

„Tavaszból a télbe"

Nyíregyházán már beköszöntött a tavasz, amikor úgy döntöttünk, elővesszük a télikabátunkat, és nekivágunk a zord Lettországnak. Hogy miért határoztunk így? Mert nekünk, az AJG hét szerencsés diákjának lehetőségünk nyílt egy Erasmus+ program keretében török, görög, román és lett tanulókkal együtt tölteni március első hetét, ahol célunk az angol kommunikáció fejlesztése volt. A hét programja nagyon sűrű volt, hiszen a lett vendéglátóink érdekesebbnél érdekesebb,  interaktív foglalkozásokkal töltöttek meg minden percet. 


Három napot Smiltene-ben töltöttünk, melynek közelében, Palsmane-ban egy bentlakásos iskola működik sérült gyerekek számára. Itt ismerkedhettünk meg a lett emberek kultúrájával és hétköznapi tevékenységeivel. Gyertyát öntöttünk, rozskenyeret sütöttünk, és táncházban múlattuk az időt.


Sok csapatépítő feladatban vettünk részt, de emellett még arra is volt időnk, hogy megtekintsük a kisváros érdekességeit, pl. a városházát, ahol a polgármester is fogadott bennünket.


Az utolsó két napot Rigában töltöttük, ahol az első programunk egy interaktív játékokkal tűzdelt bevezetés volt az E-twinningbe. Ezután lehetőségünk nyílt ellátogatni a napos idő ellenére is hűvös tengerpartra. A gyönyörű fővárost teljes valójában ismerhettük meg, hiszen túránk során végig zuhogott az eső. 


Utolsó nap nehezen tudtunk elbúcsúzni mind a havas fenyvesektől, mind az újonnan szerzett barátainktól.


Hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk ebben a fantasztikus programban, hogy új élményeket, tapasztalatokat szerezhettünk, és hogy megismerhettük ezeket a fantasztikus embereket.


Nyelvtanárként mosolyog a lelkem, amikor a diákjaimat éjjel-nappal folyékonyan angolul hallom beszélni egy nemzetközi csapatban”

 

foglalta össze a lettországi tapasztalatait  Medvéné Kendi Timea, a Nyíregyházi  Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium nyelvtanára, az Erasmus program vezetője, koordinátora.

#kapcsolódó

Nagyon cuki! Kopogtató cica!

Nagyon cuki! Kopogtató cica!

Valószínűleg, ő a legudvariasabb macska a világon!

A fiatalokat több intézkedés segíti a felvételinél, a szakképzésben és a diplomaszerzésben

A fiatalokat több intézkedés segíti...

A fiatalokat több intézkedés segíti a felvételinél, a szakképzésben és a diplomaszerzésben