Színesen csillogó érmekkel térnek haza a Bánkirobot Team tagjai Afrika legnagyobb ifjúsági tudományos fesztiváljáról

Színesen csillogó érmekkel térnek haza a Bánkirobot Team tagjai Afrika legnagyobb ifjúsági tudományos fesztiváljáról

Ebben az évben 10. alkalommal rendezte meg az ATAST (Tunisian Association for the future of Science and Technology) za I-FEST² elnevezésű, kilenc napos tudományos és technikai fesztivált. Hazánkat első alkalommal képviselte egy kis küldöttség.

A fesztivál egyben verseny is, amely a 14-24 év közötti ifjú kutatókat, és feltalálókat vártak a világ minden pontjáról. A magyar versenyzők előzetesen a Kossuth Klub által már több mint 20 éve megrendezett OTTDK versenyen szereztek jogot a részvételre.

A fesztivál 2019. 03. 21.-27. között Monastirban került megrendezésre. A világ 32 országából 250 projektet hozott a több mint 1000 résztvevő. Nyolc szekcióban versenyeztek a diákok, ebben az évben két új liga is indult: robotika, és közgazdaság.

A magyar küldöttség – mindketten a BánkiRobot Team tagjai - két szekcióban képviseltette magát. Tóth Bence a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájának végzős diákja a Sign Language Gloves elnevezésű projektjével a Mérnöki Tudomány szekcióban EZÜSTÉRMET szerzett. Zsigó Miklós a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 11.-es tanulója pedig Moth.NET elnevezésű projektjével a Környezeti Inormatika (enviromental informatics) szekcióban ARANYÉRMET szerzett!

A diákok mentora Zsigó Zsolt Miklós, Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájának tanára.

A fesztiválon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, és a Bánkis Diákokért Alapítvány támogatása tette lehetővé, hogy Magyarországot képviseljük!

#kapcsolódó

Megjelentek a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek

Megjelentek a családtámogatások meghosszabbításáról...

Megjelentek a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek