Minden, amit érdemes tudni a Szakmák Éjszakájáról 2019-ben

Minden, amit érdemes tudni a Szakmák Éjszakájáról 2019-ben

Részletekért kattints ide!

Helyszín:      Nyíregyházi Szakképzési Centrum székhelye

                      4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

Időpont:      2019. 04. 12., 17.45 óra


Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szakmák éjszakája idei rendezvénysorozatához nagy számban csatlakoznak partnereink, akik megnyitják kapuikat a látogatók előtt: többek között a Michelin Hungária Kft., a ContiTech Magyarország Kft. a Jármű Zrt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház előzetes regisztrációhoz kötve több csoportot is indít, lehetőséget biztosítva ezzel a betekintésre, az egészségügyi szakmák iránt érdeklődőknek.  

Több partnerünk a Dugonics utcai rendezvényen csatlakozik hozzánk,.pl: a LEGO Manufacturing Kft., a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft., a MARSO Kft., az E- ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt., a National Instruments Hungary Kft., a Praktiker, a Nyírségvíz, a Hot&Cold Therm  Kft., a T-Forg Trans Kft.

A centrum szakképző iskolái az előző évekhez hasonlóan színes és izgalmas programjaikkal várják az érdeklődő nagyközönséget. Ezen az estén változatos színpadi produkciók is szórakoztatják a látogatókat.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely is nyitva álla a látogatók előtt, ahol ötleteiket megvalósíthatják és kipróbálhatnak különböző szakmákat, interaktív és szimulációs programokat.

A nyíregyházi helyszínen kívül a Tiszalöki és Tiszavasvári intézményeink saját iskoláikban várják a vendégeket.

A „Szakmák Éjszakája 2019” rendezvényekre nem csak a továbbtanulni vágyó fiatalokat várjuk, hanem mindenkit, akit érdekel egy szakma, a szakképzés, aki egy jóhangulatú, tartalmas estét szeretne eltölteni családjával, barátaival változatos programok sokaságában.

Ízelítő a Nyíregyházi Szakképzési Centrum nyújtotta színes programokból:

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!  Ez a Szakmák Éjszakája szlogenje erre a különleges estére!

Tirpák ízek éjszakája. A szakács tanulók a tirpák konyhára jellemző ételeket készítenek. A hagyományos tirpák ételeket már egyre kevesebben ismerik, ezért nagyon fontos a hagyományőrzés, a Nyíregyházát övező bokortanyákon letelepedett tirpákok gasztronómiáját és életmódját mutatjuk be szakácsaink segítségével.

 „Száguldás, biztonság”, ahogy a Bánkiba tanítják! Aktív-passzív biztonság a gépjárművön. Aki eddig szerencsésen közlekedett, az nem ismerheti a légzsák „beindulásának” folyamatát, de ezt most a valóságban megtapasztalhatja, mert fültanúja lehet a légzsák „beindulásának”.

Házi vulkán készítése, amely szemlélteti a természetben valóságosan működő vulkánkitörések mechanizmusát. A vulkán készítéséhez szükséges ecet és szódabikarbóna megfelelő arányú keveréke. Vulkánkürtőt készítünk flakonból és gyurmából, a flakonba szódabikarbónát helyezünk. Az ecet flakonba spriccelésével a szódabikarbóna felpezsdül, imitálva a láva kitörését. Megfelelő dekorációval eredeti hatást érhetünk el.

„Milyen vegyületeket tartalmazhatnak a vizeink?” Vízvizsgálat laboratóriumi gyorstesztekkel. Látványos kémiai bemutató keretében találkozhatsz a mindennapi életünkben a vizekben jelenlévő kémiai vegyületek hatásaival! Emellett a hozott vízmintát saját magad is megvizsgálhatod!                      

Mosás, festés, berakás, avagy a fodrász, mint hajszobrász Különböző fonások, látványos frizurák bemutatása a tanműhelyben.

Legyél te a modell! Csillámtetoválás, szempilla ragasztás, smink, henna festés kézre. Ezt most mind kipróbálhatjuk.

Tanuljunk varrni együtt! Tű, cérna, olló, gyerek kezébe is való! Textiljátékok készítése, játékok varrása. Ismerkedhetünk a különböző varrástechnikákkal, valamint folt hátán folt technikával kispárnát készíthetünk kézi varrással.

KiROBBANÓ HANGulat! Vaklámpa újra töltve! Gyere el és hagyd, hogy elvarázsoljanak a hangok és fények csodái, hogy beszippantson a CERN hadronütköztetője.

Tervezz Te is házikót! Archicad tervezőprogram segítségével az építészeti rajzok színes világába kalandozhatunk.

Ha fontos számodra a környezetünk védelme, Védd a környezeted! Okosan gazdálkodva, szelektíven gyűjtve, újrahasznosítva csökkenthetjük a környezetünket terhelő káros anyagokat.tt bekapcsolódhatunk a szelektív hulladékválogatásba mi is. 

Amikor még kicsi voltamBabaápolási, gondozási bemutató. Gyakorolhatjuk, hogyan kell öltöztetni, megfürdetni, pelenkázni a babákat. Kipróbálhatjuk, hogy érezheti magát egy állapotos anyuka.

Megismerkedhetünk a különböző injekciózási technikákkal, ezen kívül elsajátíthatunk pár relaxációs gyakorlatot a test és lélek harmóniájának érdekében.

Legyél Te is tetőfedő és vidd a cserepet! Beázik a tető? Mit ronthattunk el?

Na és mi lehet a fal mögött? Hogyan építsünk falakat, álmennyezetet könnyedén? Erre most választ kapunk az Inczédysektől.

Ha a számítástechnika jobban érdekel, akkor itt lehetőségünk van egy számítógépet is darabokra bontani, természetesen csak virtuálisan.

Robotokat programozhatsz, robotokkal versenyezhetsz!

Legyél Te az első drónpilóta! Előbb meg kell tanulni ügyesen vezetni, itt erre is lehetőséged van.

A színpadon a színes programok között megtalálod a HŐSÖK-et, RÁSKÓ ESZTER-t és ÁDÁM SZOFI-t!

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, kicsit és nagyot!

 

Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken:

szakmakejszakaja.hu | nyiregyhaziszc.hu | centrum@nyiregyhaziszc.hu  | facebook.com/nyiregyhaziszc/

#kapcsolódó

HAMAROSAN NYÍREGYHÁZÁN A PÁRATLAN KINCS

HAMAROSAN NYÍREGYHÁZÁN A PÁRATLAN KINCS

Már regisztrálhatnak az érdeklődők. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március...

Helló Nyíregyháza (kép)beszámoló

Helló Nyíregyháza (kép)beszámoló

Mindenkit lencsevégre kaptunk! Kicsiktől a nagyokig!