NAGYOBB FORGALOMRA, TORLÓDÁSRA SZÁMÍTHATNAK TÖBB ÚTVONALON IS A KÖZLEKEDŐK A HÚSVÉTI ÜNNEPEK IDEJE ALATT

NAGYOBB FORGALOMRA, TORLÓDÁSRA SZÁMÍTHATNAK TÖBB ÚTVONALON IS A KÖZLEKEDŐK A HÚSVÉTI ÜNNEPEK IDEJE ALATT

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának tapasztalatai alapján már április 18-tól több gyorsforgalmi útvonalon is a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, elsősorban a várhatóan megnövekvő nemzetközi forgalom miatt. Az autósok hosszabb menetidőre számíthatnak, aktuális forgalmi helyzetről pedig érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának eddigi tapasztalatai szerint a belföldi forgalom már április 18-án, csütörtök déltől megerősödhet, tekintettel arra, hogy már április 19-én, Nagypénteken munkaszüneti nap lesz. A nemzetközi átmenő forgalom nagysága szintén április 18-ától növekedhet meg érezhetően. Ráadásul az április 19-ét követő péntek az ortodox húsvét kezdete, így a nyugat-kelet irányú forgalom, különösen Ukrajna, Románia, Szerbia felé még erősebb lehet. Az ünnepek végén várhatóan a visszafelé tartó forgalom jobban eloszlik, de főleg a főváros irányába valószínűleg így is telítettebb sávokon közlekedhetnek majd az autósok vasárnap vagy hétfőn.

A fentiek alapján a közlekedők elsősorban csütörtöktől az M1-M0-M3/M35 és az M1-M0-M5 nyugat-keleti irányú forgalma növekedhet számottevően, illetve a Románia, Ukrajna felé vezető nem gyorsforgalmi utak közül a 4-es főút forgalma erősödhet érdemben. Tekintettel arra, hogy az M1-es autópálya Tatabánya környéki szakaszán sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a gyorsforgalmi út felújítási munkái a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, illetve az M0 déli szektorának fejlesztési munkái a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lebonyolításában, ezért ezen a két útszakaszon szinte biztosan jelentős torlódások alakulhatnak ki. Ugyanakkor néhány héttel ezelőtt a közútkezelő az M0-M5 csomópontjában kapacitásnövelő fejlesztést hajtott végre, hogy a húsvéthoz hasonló nagyarányú ünnepi forgalom okozta torlódásokat mérsékelhesse ezen frekventált útszakaszon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a következő napokban is körültekintően vezessenek, a telítettebb gyorsforgalmi- és főutakon tartsák be a megfelelő követési távolságot, hogy elkerülhessék a ráfutásos baleseteket, számoljanak hosszabb menetidővel és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaságunk Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n, de érdemes navigációs alkalmazásokat is használniuk az optimális útvonaluk megtervezéséhez.

További információk:

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

E-mail: kommunikacio@kozut.hu

Weboldal: www.kozut.hu

Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut

Instagram: https://www.instagram.com/magyarkozut

#kapcsolódó

Nő az aktív fertőzöttek száma - Fontos a fegyelmezettség

Nő az aktív fertőzöttek száma - Fontos...

Hatodik hete nő az aktív fertőzöttek száma.

Felpörgette az autópiacot a nagycsaládosok autóvásárlását támogató kormányzati program

Felpörgette az autópiacot a nagycsaládosok...

Az új autók piaca több ezer darabbal bővülhet már az idén a magyarországi autókereskedők...