Fergetegesnek ígérkezik az idei Szelektív Szombat is!

Fergetegesnek ígérkezik az idei Szelektív Szombat is!

Egymást érik a városi nagyrendezvények Nyíregyházán.

Alighogy véget ért a Helló Nyíregyháza!, újra benépesül a belváros. A városnapi programsorozat már május 17-én, pénteken elkezdődik, május 18-án, szombaton pedig kiegészül a Szelektív Szombattal, amit idén már 11. alkalommal rendez meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen.

Szombat reggel kilenc órakor zenés-táncos bemelegítés veszi kezdetét Kalapos Tamással, majd egymást érik a fellépők a színpadon. Lesz Hungaro Retro Táncshow, fellép az Alma együttes, az Old Rock, a Folkfusion Band & LifeStyle, a Mentha Project, öt órától az elektronikus popzenei formáció, a Unique, hét órától pedig a tömegeket vonzó magyar pop/rock együttes, a Hooligans ad élő koncertet. Természetesen a családi vetélkedőnap fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése áll majd.

Óriási kirakótól a labirintusig

Petró Árpád, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, bár nagyon fontos, hogy mint közszolgáltató a lakosság rendelkezésére álljanak, elsődlegesnek tartják a szemléletformálást, a lakossági környezettudat kialakítását.

A vetélkedőnap kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínál, hiszen már 13 játékos „állomáson” tehetik próbára a részt vevő családok ügyességüket, valamint szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat. A regisztrációnál átvett „menetlevelükben” gyűjthetik a különböző játékos feladatoknál a pontokat. Ilyen feladatok például a lengőteke, szelektá­lóver­seny, óriás kirakó, labirintus, sajtfal, préselőverseny, Szuper Szelekt Ákos (mobiltelefonos applikáció), valamint két új játékot is kipróbálhatnak az érdeklődők.

– hangsúlyozta.

Értékes ajándékok találnak gazdára

A feladatok teljesítése után a tapasztalatok mellett ajándékokkal is gazdagodhatnak a részt vevő gyerekek, hiszen minden leadott menetlevélért cserébe napszemüveget vehetnek át.

A legjobban teljesítő családokat szintén jutalmazzák. Az első helyezett család egy nagyobb értékű laptopot, a második helyezett egy üdülési utalványt, a harmadik pedig kerékpárutalványt kap kimagasló teljesítményéért.

Versenyt hirdetnek az iskolák és óvodák között is

A vetélkedőkön való sikeres részvétel nemcsak a családok számára jelent nyereményt, hanem az oktatási/nevelési intézmények is jutalmat kaphatnak. Versenyt hirdetnek ugyanis az iskolák és óvodák között is. Minél több családot (egy család: min. 2 fő) nevez be egy intézmény a családi napra, annál nagyobb esélye van a fődíj elnyerésére, ami iskolák esetében egy 50 000 forint értékű, sportszerekre beváltható utalvány, óvodák esetében szintén 50 000 forint értékű, játékokra váltható utalvány lesz.

A tanulságos és gyakorlatias játékok mellett lufis bohóccal, arcfestőkkel, kukás-konténeres autó bemutatóval, kézműves sátorral, fergeteges koncertekkel és a Város Tortájával várják a résztvevőket, amit 15.45-kor kínálnak majd fel a rendezvényre kilátogatóknak.

#kapcsolódó

Nyár-ihlette sminkvariációk

Nyár-ihlette sminkvariációk

Megannyi sminktrend hódít idén nyáron is, de ami 2017-ben is alapszabály, az...